«Απευθύνουμε σήμερα το τελευταίο αντίο στον αείμνηστο συνάδελφο Ματθαίο Χρυσούλη και τον αποχαιρετούμε στο ιδιαίτερο ταξίδι του στο χώρο και χρόνο της αθανασίας. Ένα ακόμη παλικάρι μας, χάθηκε με απροσδόκητο και αιφνιδιαστικό τρόπο στα 43 του χρόνια.

Επί 21 έτη, υπηρέτησε με ζήλο και υπέδειξε μεγαλείο ψυχής κατά την πορεία του στο Σώμα, για τη διαφύλαξη της ζωής και των αγαθών των πολιτών, αλλά και του φυσικού περιβάλλοντος. Η Πυροσβεστική οικογένεια κάθε φορά που χάνει ένα από τα παιδιά της γίνεται όλο και φτωχότερη.

Ως Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, θέλω να εκφράσω τα θερμά, βαθύτατα και ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του, διαβεβαιώνοντάς τους ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα τους».

Ο εκλιπών, γεννήθηκε το 1978 και κατατάχθηκε στο Πυροσβεστικό Σώμα το έτος 1999. Ήταν έγγαμος με δύο ανήλικα τέκνα και υπηρετούσε στο πεζοπόρο της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Βορείου Αιγαίου. Τις πρωινές ώρες της 12ης Ιουλίου 2021, κατά την εκτέλεση του καθήκοντος και συγκεκριμένα κατά τη διαδικασία φύλαξης και συσκευασίας σωλήνων πυρκαγιάς, στην περιοχή Κατάβαση Χίου, αισθάνθηκε αδιαθεσία, έχασε τις αισθήσεις του και διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σήμερα, ημέρα ταφής του θανόντος, οι σημαίες σε όλες τις Υπηρεσίες του Σώματος θα κυματίζουν μεσίστιες (από την ανατολή έως και τη δύση του ηλίου) ως ένδειξη πένθους.

Συλλυπητήριο μήνυμα Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη για το θάνατο του Αρχιπυροσβέστη Χρυσούλη Ματθαίου