Η απίστευτη κατάθεση ενός εμπρηστή: Με ποιον τρόπο έβαλε πυρκαγιά στο Λαύριο

Έβαλε πυρκαγια σε αγροτοδασική έκταση με ένα βεγγαλικό που άναψε μέσα στο αυτοκίνητό του! Το απίστευτο περιστατικό συνέβη πριν από λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 8 Ιουλίου όταν στις 19:30 το απόγευμα ξέσπασε πυρκαγιά στην περιοχή Συρί στο Λαύριο με την άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής να αποτρέπει τα χειρότερα.

Δράστης ένας 30χρονος ο οποίος συνελήφθη για εμπρησμό και οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη η οποία αποφάνθηκε να τον αφήσει ελεύθερο αφού κατά την δικαστική διαδικασία αποδείχθηκε ο πλημμεληματικός χαρακτήρας της κατηγορίας. Ωστόσο, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η κατάθεση που έδωσε στις αρχές ο 30χρονος για τον τρόπο με τον οποίο έβαλε τη φωτιά: Σύμφωνα με αυτή ο τριαντάχρονος είχε πάει για μπάνιο με την παρέα του όταν επιστρέφοντας αποφάσισε να ανάψει έναν πυρσό που είχε στο αυτοκίνητό του για το γήπεδο!

Λόγω όμως ότι κάηκε στο χέρι πέταξε τον πυρσό από το παράθυρο του αυτοκινήτου με αποτέλεσμα να αρπάξει φωτιά. Συγκεκριμένα ο 30χρονος αναφέρει στην κατάθεσή του: «Πήγα από το πρωί με το αυτοκίνητό μου στο Λαύριο για μπάνιο στην παραλία Ντελένια μαζί με την παρέα μου. Αφού τελειώσαμε το μπάνιο πήγαμε και φάγαμε σε μια ταβέρνα και καταναλώσαμε αλκοόλ.

Φεύγοντας από την ταβέρνα και πηγαίνοντας προς την οικία του ξαδερφού μου οδηγούσα το αυτοκίνητό μου και έκανα τη χαζομάρα να ανάψω έναν πυρσό εντός του αυτοκινήτου μου έχοντας ως αποτέλεσμα να καεί το δάχτυλο του αριστερού χεριού και αυτό με οδήγησε να πετάξω τον πυρσό έξω από το παράθυρο με αποτέλεσμα να πέσει στο πρηνές του δρόμου σε ξερά χόρτα και να αρπάξει φωτιά αμέσως. Εγώ κατευθείαν αντιλήφθηκα το τι συνέβη και σταμάτησα στην δεξιά μεριά του δρόμου και μαζί με έναν άλλο πολίτη προσπαθήσαμε να σβήσουμε μαζί τη φωτιά.

Η φωτιά πήρε πολύ γρήγορα ανεξέλεγκτες διαστάσεις με αποτέλεσμα να κινδυνέψουμε και εγώ και οι κοπέλες που είχαν μείνει μέσα στο αυτοκίνητο και έτσι αναγκάστηκα να μετακινήσω το όχημα πιο κάτω όπου εκεί ήταν ένας φούρνος και του ζήτησα πυροσβεστήρα. Μου τον έδωσε και ξαναπήγα στη φωτιά με τα πόδια μέχρι που έφτασε η πυροσβεστική και συνεχίσαμε μαζί την κατάσβεση.

»Περίμενα μέχρι να σβήσει η φωτιά και αφού βεβαιώθηκα ότι έσβησε πήρα τις κοπέλες με το αυτοκίνητό μου και τις πήγα στο σπίτι του ξαδερφού μου. Αμέσως μετά γύρισα πίσω και παραδόθηκα στις Αρχές ομολογώντας την πράξη μου».

Σε ερώτηση των ανακριτικών αρχών γιατί άναψε τον πυρσό ο 30χρονος είπε ότι ήταν απερίσκεπτη πράξη και ότι έχει ανάψει πυρσό μόνο στο γήπεδο. Ενώ στην ερώτηση γιατί είχε πυρσό στο αυτοκίνητό του απάντησε ότι τον είχε για όταν θα πήγαινε στο γήπεδο!

Ο δικηγόρος του 30χρονου Στάθης Μητσοκάλης είπε: «Ο εντολέας μου μόνο κατά το κατηγορητήριο υπήρξε εμπρηστής. Ευθύνεται βέβαια για την πυρκαγιά, δεν την προκάλεσε όμως κακόβουλα αλλά από αμέλεια και δικαίως αφέθηκε ελεύθερος. Ακόμα και αν η τιμωρία αποτελεί μέρος της πρόληψης αυτό δεν σημαίνει ότι «μαζί με τα ξερά πρέπει να καούν και τα χλωρά».

Η συγκεκριμένη φωτιά εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Συρί του δήμου Λαυρεωτικής στις 8 Ιουλίου, με τον δείκτη επικινδυνότητας για φωτιές εκείνη την ημέρα να είναι στον βαθμό 4 δηλαδή πολύ υψηλός.

Πηγή:pineiosnews.gr