Κλέαρχος Μαρουσάκης: Φεύγει η Ψυχρή Λίμνη, έρχονται μελτέμια και κίνδυνος πυρκαγιάς – Τελευταία «δύσκολη» μέρα αναφορικά με τον καιρό θα είναι η σημερινή καθώς από αύριο Τετάρτη 21/7 η Ψυχρή Λίμνη, δηλαδή αυτό το σύστημα που στροβιλίζεται τις τελευταίες ώρες πάνω από τα βορειοδυτικά Βαλκάνια δίνοντας βροχές και καταιγίδες σιγά – σιγά θα αρχίσει να υποχωρεί.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη μέχρι τότε χρειάζεται η απαιτούμενη προσοχή καθώς βροχές, ισχυρές καταιγίδες που τοπικά θα συνοδεύονται και από χαλαζοπτώσεις θα εκδηλωθούν σήμερα Τρίτη τις απογευματινές κυρίως ώρες στον ηπειρωτικό κορμό της χώρας. Κυρίως τα φαινόμενα θα είναι ικανά να προκαλέσουν προβλήματα στα ορεινά της Πελοποννήσου αλλά και στις περιοχές από το ύψος της Λαμίας και πάνω.

«Από αύριο η Ψυχρή Λίμνη τελειώνει και επιστρέφει το μελτέμι στο Αιγαίο. Άρα, επιστρέφει ένα τυπικό καλοκαιρινό σκηνικό με φυσιολογικές θερμοκρασίες για την εποχή. Πάμε σε πιο “σταθερό” καιρό όμως μαζί με τα μελτέμια επιστρέφει και ο υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς» σημειώνει χαρακτηριστικά ο μετεωρολόγος.

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Φεύγει η Ψυχρή Λίμνη, έρχονται μελτέμια και κίνδυνος πυρκαγιάς