Πυρκαγιές στην Τουρκία σε 21 πόλεις 71 πυρκαγιές 4 νεκροί κάηκαν ολόκληρα χωριά

21 πόλεις απειλούνται 71 πυρκαγιές 4 νεκροί δασικοί δρυμοί ζώα τουριστικά θέρετρα έχουν παραδοθεί στην οργή της φωτιάς…12 πυρκαγιές σ΄εξέλιξη σε δάση ενώ δεκάδες άλλες δηλώνονται υπό έλεγχο από τις αρχές.

Σημαντικές υλικές ζημιές. Κάηκαν ολόκληρα χωριά. Πρωτοφανής καταστροφή έξω από τα συνήθη πλαίσια των πυρκαγιών θερινής περιόδου. Ένας νεαρός εθελοντής δασοπυροσβέστης πέθανε στην φωτιά στην Marmaris, θέρετρο παραθαλάσσιο στην περιοχή της Muğla, στα ΝΔ. Οι 3 άλλοι νεκροί προέρχονατι από τη φωτιά στην πόλη της Antalya. Απέτυχαν ν΄αποδράσουν από τις φλόγες..

Η πιο καταστροφική είναι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Τετάρτη στην Manavgat στην Antalya. Πύρινο μέτωπο και στο Akseki.

Οι σφοδροί άνεμοι αναζοπυρώνουν τα μέτωπα και δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης. Ελικόπτερα, αεροπλάνα και επίγειες δυνάμεις με οχήματα λαμβάνουν μέρος στην κατάσβεση…

Πάνω από 60 φωτιές τις 2 τελευταίες μέρες ξέσπασαν σε δασικές εκτάσεις και οι 43 τέθηκαν υπό έλεγχο. Επιχειρούν 4 000 πυροσβέστες 38 ελικόπτερα και εκατοντάδες οχήματα…

Σε πύρινο κλοιό…Οι δασικές πυρκαγιές πλήττουν μεταξύ άλλων επί του παρόντος τις ακόλουθες περιοχές στην Τουρκία: περιοχή Manavgat στην Αττάλεια, περιοχή Aydıncık στη Μερσίνα, χωριό Kırmacılı και περιοχή Karacalar στην Osmaniye, 21 ζώνες γύρω από την πόλη των Αδάνων και περιοχές Marmaris και İçmeler στην επαρχία Muğla.

Ξένοι τουρίστες διατρέχουν κίνδυνο και προσπαθούν να τους κατευθύνουν…

dimpenews.com