Οι καμένες περιοχές στην Κοτρωνιά του δήμου Σουφλίου ξεπερνούν σε έκταση τα 1.000 στρέμματα, σύμφωνα με τις σημερινές πληροφορίες. Πιο συγκεκριμένα κάηκαν περίπου 1.500 στρέμματα από τη χθεσινή πυρκαγιά.

Όλα ξεκίνησαν όταν εκδηλώθηκε φωτιά εχτές ημέρα Κυριακή 1 Αυγούστου, το μεσημέρι κοντά στο δάσος της Δαδιάς, στην περιοχή Κοτρωνιά, δυτικά του δάσους της Δαδιάς. Η Κοτρωνιά είναι ένα ακατοίκητο χωριό το οποίο βρίσκεται δίπλα στο Δάσος της Δαδιάς.

Στην προσπάθεια για την κατάσβεση της “μπήκαν” και τα εναέρια μέσα, επιχειρούσαν στο σημείο 2 αεροπλάνα PZL, 2 ελικόπτερα, 2 Canadair 415, 30 αυτοκίνητα και 108 άτομα (5 πεζοπόρα + προσωπικό οχημάτων).

Παράλληλα στην “μάχη” ρίχτηκαν οχήματα του δήμου και του στρατού. Ενώ αργά εχτές το βράδυ ο δήμαρρχος Σουφλίου κ. Καλακίκος, ενημέρωσε για την κατάσταση της φωτιάς και έγραψε σε προσωπικό του λογαριασμό: “Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο πυροσβεστικό Σώμα για τον επαγγελματισμό και την διάθεση προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο,που για άλλη μια φορά επέδειξε κατά την κατάσβεση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στην Κοτρωνιά του Δήμου Σουφλίου!

Άμεση η ανταπόκριση της Πολιτικής Προστασίας που διέθεσαν εναέρια και επίγεια μέσα κατάσβεσης!!! Σημαντική και η συμβολή του Δήμου με μηχανήματα έργων και προσωπικό!!!
Το γεγονός ότι μέσα σε δέκα μήνες εκδηλώθηκαν τρεις (3) πυρκαγιές πλησίον του δάσους της Δαδιάς μας ανησυχεί και μας προβληματίζει, πιστεύω ότι τους ίδιους προβληματισμούς θα έχουν και οι καθ’ ύλην αρμόδιοι φορείς!”
Nα πούμε και εμείς με την σειρά πως ευχαριστούμε πολύ τους “μαχητές” που πάλεψαν εχτές και θα συνεχίσουν να παλεύουν με τις φλόγες. Μάχονται τις πυρκαγιές και δίνουν και την ζωή τους για να σώσουν ανθρώπους!
Για το ρεπορτάζ όλης της χθεσινής ημέρας με βίντεο και φωτογραφίες κάντε κλικ εδώ.
Ενώ να τονίσουμε πως από σήμερα, 2 Αυγούστου 2021 λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και την “κορύφωση” του καύσωνα διαρκείας, ο οποίος έκανε “αισθητή” την παρουσία του, απογορεύεται η κυκλοφορία στις δασικές εκτάσεις των Δσαρχείων Αλεξανδρούπολης και Σουφλίου.
Σουφλί: Περίπου 1.500 στρέμματα καμένα από την πυρκαγιά