Πυρκαγιά στη Φωκίδα: Στα 6 χλμ. το μέτωπο στα χωριά Ελαία και Καλλιθέα που εκκενώθηκαν

«Η φωτιά στην Ελαία και την Καλλιθέα της Φωκίδας κινείται ανεξέλεγκτα. Ξεκίνησε από την Ελαία όπου έκαψε σπίτια, κατευθύνθηκε στη συνέχεια στην Καλλιθέα, όπου επίσης έκαψε σπίτια και τώρα ισχυροί άνεμοι την οδηγούν νότια προς τον Άγιο Σπυρίδωνα», υπογραμμίζει ο αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας, Γιώργος Δελμούζος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ενώ την ίδια στιγμή το μέτωπο της φωτιάς πλησιάζει τα 6 χιλιόμετρα.

Στην περιοχή βρίσκονται πυροσβεστικά οχήματα, κυρίως από τη Ναύπακτο, αλλά και χωματουργικά μηχανήματα του Δήμου Δωρίδας και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, που προσπαθούν μέσα στη χαμηλή βλάστηση και τις ελιές να σταματήσουν τις φλόγες, δημιουργώντας μια ζώνη σε ένα κρίσιμο σημείο.

Την τελευταία ώρα, υπήρξε και ενίσχυση με εναέρια μέσα, ωστόσο, το μέτωπο συνεχώς διευρύνεται.

Να σημειωθεί ότι τα χωριά Ελαία και Καλλιθέα εκκενώθηκαν, καθώς οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής πήραν στα κινητά τους μήνυμα μέσω του 112, που αρχικά τους καλούσε να εκκενώσουν την περιοχή της Ελαίας και τους οδηγούσε στο χωριό Καλλιθέα.

Λίγο αργότερα, όμως, εστάλη και νέο μήνυμα, που καλούσε και τους κατοίκους της Καλλιθέας να κατευθυνθούν προς τον Άγιο Σπυρίδωνα. εκκενώνοντας το χωριό τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ