Πυρκαγιά στην Εύβοια: Η φωτιά περικυκλώνει χωριά – Σε ετοιμότητα σκάφη για τους πυρόπληκτους

Εικόνες Αποκάλυψης εκτυλίσσονται στη Βόρεια Εύβοια, καθώς η φωτιά περικυκλώνει χωριά, καίγοντας σπίτια, περιουσίες και δασικές εκτάσεις.

Εστίες φωτιάς καίνε διάσπαρτες με τα μέτωπα να συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο. Το χωριό Μονοκαρυά βρέθηκε κυκλωμένο από φλόγες, ωστόσο, φαίνεται ότι το φαινόμενο βρίσκεται σε ύφεση. Το μέτωπο από τις Μηλιές κατέβαινε απειλητικά προς το χωριό, όπου βρίσκονται λιγοστοί κάτοικοι.

Η μάχη στη φωτιά, που μαίνεται στην Εύβοια τις τελευταίες ημέρες, καίγοντας από άκρη σε άκρη την βόρεια πλευρά του νησιού, συνεχίζεται από πυροσβεστικές δυνάμεις, εθελοντές πυροσβέστες και κατοίκους.

Τα Βασιλικά έχουν περικυκλωθεί από τις φλόγες με το μέτωπο να έχει φτάσει στη θάλασσα, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΙ, ο δήμαρχος Ιστιαίας, Γιάννης Κοντζιάς, λέγοντας ότι μέχρι το πρωί η κατάσταση θα είναι δύσκολη.

Υπενθυμίζεται ότι είχε αποφασιστεί η προληπτική εκκένωση των οικισμών Βασιλικά, Ψαροπούλι Παπάδες και Μηλιά. Μάλιστα εστάλησαν μηνύματα του 112 σε τρεις περιοχές. Σε όσους βρίσκονται στις Μηλιές Ευβοίας στάλθηκε μήνυμα που αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στις Μηλιές Ευβοίας, εκκενώστε τώρα προς Ιστιαία. Παράλληλα, εστάλη μήνυμα και σε όσους βρίσκονται στους Γαλατσάδες και τις Καματριάδες για να εκκενώσουν τους οικισμούς.

Σε άμεση ετοιμότητα βρίσκονται στην περιοχή Βασιλικά Ευβοίας ένα πλωτό σκάφος του Λιμενικού, ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, δύο τουριστικά επιβατηγά σκάφη και ιδιωτικά σκάφη, ώστε να συνδράμουν στην απομάκρυνση πολιτών εφόσον χρειαστεί, λόγω της εκδήλωσης πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, μέχρι στιγμής έχουν επιβιβαστεί 30 άτομα σε ένα από τα επιβατηγά τουριστικά σκάφη που βρίσκονται την περιοχή.

Πηγή: iefimerida.gr