Νωρίς σήμερα το μεσημέρι έφτασαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις από την Τσεχία, στη Γορτυνία, με σκοπό τη συνδρομή στην κατάσβεση της φωτιάς.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του iefimerida, οι Τσέχοι έφθασαν στη Δόξα Γορτυνίας. Ο επικεφαλής τους θα σηκώσει drone, το οποίο θα τους καθοδηγεί στη φωτιά, χαρτογραφώντας για ρυάκια για ανεφοδιασμό.

Όπως τόνισε και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, στη χθεσινοβραδινή ενημέρωση, επίγειες δυνάμεις από την Τσεχία θα βοηθήσουν σήμερα στο πύρινο μέτωπο στη Γορτυνία.

Σύμφωνα με το arcadiaportal, οι κάτοικοι υποδέχθηκαν θερμά τους 34 πυροσβέστες με τα 13 οχήματα, φτάνοντας για να συνεισφέρουν, με τη βοήθειά τους να είναι πολύτιμη.

«Ευχαριστούμε, ευχαριστούμε! Επιτέλους, αχτίδα φωτός. Μπράβο, επιτέλους, αλληλεγγύη. Την περιμέναμε αυτή τη βοήθεια στη Γορτυνία», ακούγεται να λέει μια γυναίκα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Γορτυνίας στο Facebook, χθες αργά το βράδυ οι πυρκαγιές στη Γορτυνία έσβησαν. «Σε έναν άνισο αγώνα όμως, όπως αυτός, το ξημέρωμα βρεθήκαμε αντιμέτωποι με νέες αναζωπυρώσεις. Μεγαλύτερο όλων το πύρινο μέτωπο στο πολύπαθο Δωδεκάμετρο».

Όπως αναφέρει το post, οι κάτοικοι της Kάτω Γορτυνίας, οι υπάλληλοι του Δήμου και τα μέλη της Δημοτικής Αρχής «δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό προστατεύοντας και διαφυλάττοντας αδιάλειπτα επί τέσσερις ημέρες όσα εμείς αγαπάμε. Υπάρχουν υλικές απώλειες των οποίων το μέγεθος δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ή να καταμετρήσουμε προς το παρόν. Αντιθέτως, δεν υπάρχει Γορτύνια ή Γορτύνιος συμπολίτης μας που να κινδυνεύει, να διανυκτέρευσε στον δρόμο, δίχως τροφή ή νερό.

«Οι κάτοικοι των χωριών που βάλλονται έχουν μεταφερθεί από την πρώτη στιγμή σε ξενοδοχειακά καταλύματα της περιοχής. Οι δε γηραιότεροι φιλοξενούνται στο Γηροκομείο Τροπαίων. Από πλευράς προμηθειών ενημερώνουμε ότι από την πρώτη ημέρα υπάρχει υπερεπάρκεια σε είδη σίτισης, είδη πρώτης ανάγκης και νερό στις εγκαταστάσεις της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Γορτυνίας στα Τρόπαια. Ευχαριστούμε θερμά τις τοπικές επιχειρήσεις, τους ιδιώτες και τους λοιπούς φορείς για τη συνεισφορά τους», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, τονίζοντας ότι πυροσβέστες από την Τσεχία και τη Ρουμανία κατέφθασαν στη Γορτυνία και συμμετέχουν στις κατά τόπους προσπάθειες κατάσβεσης.

Πυρκαγιά στη Γορτυνία: Έφτασαν οι Τσέχοι πυροσβέστες θερμή υποδοχή από τους κατοίκους (εικόνες)Πυρκαγιά στη Γορτυνία: Έφτασαν οι Τσέχοι πυροσβέστες θερμή υποδοχή από τους κατοίκους (εικόνες)Πυρκαγιά στη Γορτυνία: Έφτασαν οι Τσέχοι πυροσβέστες θερμή υποδοχή από τους κατοίκους (εικόνες)Πυρκαγιά στη Γορτυνία: Έφτασαν οι Τσέχοι πυροσβέστες θερμή υποδοχή από τους κατοίκους (εικόνες)