Δύο αεροσκάφη Ilyushin Il-76 και δύο ελικόπτερα Mil Mi-8 αποστέλλει η Ρωσία στην Αθήνα, για να συνδράμει στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών στη χώρα.

Η Ρωσία ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα της Αθήνας και αποστέλει στην Ελλάδα την συγκεκριμένη δύναμη αεροπυρόσβεσης.

«Με απόφαση του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, το αίτημα για έκτακτη αποστολή επιπλέον εναέριων μέσων πυρόσβεσης από τη Ρωσία, που μετέφεραν πριν από λίγο ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης και ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Δένδιας στους Ρώσους ομολόγους τους έγινε δεκτό. Η ανταπόκριση θα είναι άμεση» είχε αναφέρει νωρίτερα σε tweet της η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα.

Ποιο είναι τo Πυροσβεστικό Ilyushin Il-76
Το Ilyushin Il-76 έχει μήκος 46 μέτρα και άνοιγμα φτερών 56 μέτρα. Η δε χωρητικότητά του σε νερό ανέρχεται στους 40 τόνους. Είναι σαν να ρίχνουν μαζί 8 δικά μας Καναντέρ.Ποιό είναι το θηριώδες πυροσβεστικό Ilyushin Il-76 που στέλνει η Ρωσία στην ΕλλάδαΟ ρωσικός γίγαντας έχει τέσσερις τούρμπο τζετ κινητήρες, από τους οποίους ο καθένας έχει ισχύ 12,5 τόνων.

Η διαφορά του Ilyushin Il-76 από τα άλλα πυροσβεστικά είναι ότι τροφοδοτείται με νερό από αντλία και δεν έρχεται σε επαφή με τη θάλασσα. Στο κάτω μέρος του Ilyushin Il-76 υπάρχουν 8 πόρτες, απ’ όπου γίνονται οι ρίψεις νερού. Και το κατώτερο σημείο στο οποίο μπορεί το αεροσκάφος να επιχειρήσει είναι τα 50 μέτρα από την επιφάνεια του εδάφους.

 

Πηγη:notianea.gr