Εξακολουθεί να σιγοκαίει και με το πρώτο φως της μέρας η μικρή πυρκαγιά σε απόκρημνη πλαγιά του δάσους πάνω από τα Στουρναραίικα.

Όπως αποκάλυψε το trikalavoice.gr η πρώτη πυρκαγιά εκδηλώθηκε το βράδυ της Δευτέρας από κεραυνούς που έπεσαν στην κορυφή Μπουζιάρη στα 1.350 μέτρα.

Στο σημείο έσπευσαν πυροσβεστικές δυνάμεις και χρειάστηκε οι πυροσβέστες να σκαρφαλώσουν μέσα στη νύχτα σε απόκρημνα βράχια για να την κατασβήσουν. Ωστόσο το απόγευμα της Τρίτης η πυρκαγιά αναζωπυρώθηκε και παρά τη νέα δυνατή βροχόπτωση συνέχισε να σιγοκαίει. Στο σημείο έχουν φτάσει και κάτοικοι της περιοχής ωστόσο η νέα εστία είναι σε ακόμη πιο απότομο σημείο και δύσκολα προσβάσιμο. Ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης βρίσκεται σε επαφή και με ιδιώτες, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να ζητηθεί η έλευση ελικοπτέρου ώστε να κατασβηστεί η φωτιά από αέρος.

Η πυρκαγιά είναι κοντά σε κατοικήσιμη περιοχή του χωριού, δεν απέχει παρά μερικές εκατοντάδες μέτρα από τον οικισμό Ψάρο και πολλοί κάτοικοι της περιοχής ή ιδιοκτήτες εξοχικών κατοικιών έχουν σπεύσει εκεί.

Εξακολουθεί να σιγοκαίει η πυρκαγιά στα Στουρναραίικα Τρικάλων