Σε ένα από τα τελευταία posts εμφανίστηκαν δυο πυροσβέστες, ένας Έλληνας (Σπύρος) και ένας Ρουμάνος (Φλόριν) που επιχειρούν παρέα στην Εύβοια. Όπως αναφέρει η ανάρτηση, στο τέλος της αποστολής ο Σπύρος είπε στον Φλόριν “ήταν τιμή μου να συνεργαστώ μαζί σου! Εκ μέρους των συναδέλφων μου, ευχαριστώ!”.

Φωτιές στην Εύβοια: Ο διάλογος των δύο πυροσβεστών

Στο τέλος μιας τέτοιας αποστολής, πριν αποσταλούν σε άλλο μέρος, ο Σπύρος είπε στον Φλώριν:

– Ήταν τιμή μου να συνεργαστώ μαζί σου! Εκ μέρους των συναδέλφων μου, ευχαριστώ! – Επίσης ευχαριστούμε και ελπίζουμε να σας δούμε ξανά, αλλά σε πιο χαρούμενες καταστάσεις, όχι έτσι.

Εκείνη τη στιγμή χτύπησε το τηλέφωνο του Φλώριν.

Παρακαλώ συγχωρήστε με, είναι το αγόρι μου. Ένα λεπτό χρειάζεται, αρκεί να της πω ότι είμαι καλά, μην ανησυχείτε. Μετά το τέλος της κλήσης ο Σπύρος επέστρεψε στον συνάδελφο. – Έχεις παιδί; – Έχω και δύο παιδιά, ένα αγόρι 6 χρονών και ένα κορίτσι 3. – Και ήρθες Ελλάδα να μας βοηθήσεις να σβήσουμε τις φωτιές; – Ναι! – Ναι! – Νομίζω ότι είναι πολύ δύσκολο για σένα, εδώ, να σκέφτεσαι την οικογένειά σου και την ίδια, με την φροντίδα σου… – Δύσκολο; Είναι πιο δύσκολο για σένα τώρα. Αυτό που έχει σημασία τώρα είναι να σβήσουμε αυτές τις φωτιές.

Θέλω να σου προσφέρω κάτι. Είναι η σημαία της Ελλάδας σας την προσφέρω με όλη μου την καρδιά γιατί έχετε κερδίσει τις καρδιές μας. Παρακαλώ πείτε το και στα παιδιά σας.

Στην φωτογραφία με τους δύο πυροσβέστες φαίνεται η σημαία που προσφέρεται στο Φλώριν. Μια χειρονομία με εξαιρετικό νόημα!Το συγκινητικό δώρο Έλληνα πυροσβέστη σε Ρουμάνο συνάδελφό του