Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία σε οικόπεδο στην οδό Τριπτολέμου και άμεσα στο σημείο έσπευσαν πυροσβεστικές δυνάμεις, που αποτελούνταν από έξι οχήματα με 18 πυροσβέστες.

 

Ο Δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλος, μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ δήλωσε πως προβληματίζει το πώς προκλήθηκε η φωτιά ενώ σημείωσε ότι το ανακριτικό της Πυροσβεστικής είναι εκεί. «Δεν μπορώ να σας πω με σιγουριά τι μπορεί να συνέβη» είπε.

 

Προς ώρας, στο σημείο παραμένουν σε επιφυλακή 45 πυροφύλακες και 20 οχήματα, όπως ενημέρωσε.

 

Υποστήριξε ότι η φωτιά ξέσπασε στη 01.20 τα ξημερώματα της Πέμπτης, σε μια έκταση 60 στρεμμάτων όπου βρίσκεται το παλιό εγκαταλελειμμένο κτηνοτροφείο «ΒΟΚΤΑΣ».

 

Στο σημείο, όπως είπε, επικρατούσαν πολλοί ισχυροί άνεμοι και η φωτιά εξαπλώθηκε πάρα πολύ γρήγορα σε όλη την έκταση του οικοπέδου.

 

«Στο σημείο βρέθηκαν περίπου 6 πυροσβεστικά οχήματα και 10 της πολιτικής προστασίας» τόνισε ενώ επισήμανε ότι ως δήμος «Ήμασταν οριακά στο να απομακρύνουμε τον κόσμο. Όταν ελέγχθηκε ότι η φωτιά δεν πρόκειται να ξεφύγει από τα όρια της εγκατάστασης, πάρθηκε η απόφαση και από τη Πυροσβεστική και από εμάς να μην προχωρήσουμε σε εκκενώσεις της ευρύτερης περιοχής».

 

Υπογράμμισε δε, ότι η φωτιά έχει πολλές αναφλέξεις διότι υπάρχουν παλιά υλικά οικοδομών ενώ η περιοχή είναι κατάφυτη.