Μάχη με τις φλόγες δίνει η Πυροσβεστική σε Βίλια και Κερατέα με τη νύχτα να μην επιτρέπει πλέον την κομβική για την κατάσβεση συνδρομή των εναέριων μέσων.

Εξαιρετικά δύσκολη είναι η κατάσταση με τη φωτιά στα Βίλια σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Το μεγάλο πύρινο μέτωπο με βάση τις τελευταίες πληροφορίες κινείται προς το όρος Πατέρα και έχει φτάσει στις παρυφές του βουνού.

Παράλληλα, οι φλόγες έχουν πλησιάσει αρκετά τον οικισμό των Βιλίων, ο οποίος όμως δεν κινδυνεύει μέχρι και αυτήν τη στιγμή. Σε κάθε περίπτωση, οι δυνάμεις κάνουν υπεράνθρωπη προσπάθεια να εμποδίσουν τη φωτιά να επεκταθεί στο βουνό, όπου πλέον θα είναι πολύ δύσκολη η αντιμετώπιση της.

Είναι χαρακτηριστικό ότι έχουν ήδη εκκενωθεί με μηνύματα του 112 οι εξής οικισμοί: Παλαιοχώρι, Άγιος Γεώργιος, Κρύο Πηγάδι, Αγία Παρασκευή, Βενίζα, Μικρό και Μέγα Βαθυχώρι.

Η απουσία εναέριων μέσων λόγω της νύχτας αναμένεται να δυσχεράνει την κατάσταση. Ρεπόρτερ της ΕΡΤ ανέφερε νωρίτερα ότι μέσα σε μόλις μισή ώρα απουσίας των αεροσκαφών και ελικοπτέρων στα Βίλια οι φλόγες δείχνουν και πάλι να φουντώνουν.
Η φωτιά στα Βίλια Αττικής οφείλεται σε εμπρησμό, σύμφωνα με τον δήμαρχο Μάνδρας-Ειδυλλίας, Χρήστο Στάθη, ο οποίος πρόσθεσε πως γίνεται μια τεράστια προσπάθεια για να οριοθετηθεί το πύρινο μέτωπο, υπό πολύ δύσκολες συνθήκες.

Λίγο καλύτερη η εικόνα στην Κερατέα

Στο μεταξύ, στο άλλο πύρινο μέτωπο της Αττικής, στην Κερατέα, οι τελευταίες πληροφορίες είναι πιο αισιόδοξες. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η εικόνα είναι λίγο καλύτερη αλλά υπάρχουν ακόμα πολλές εστίες και αναζωπυρώσεις, ιδιαίτερα προς την πλευρά του οικισμού Συντερίνα.

Μάχη δίνεται ώστε να μην περάσει η φωτιά στον εθνικό δρυμό Σουνίου. Πάντως, αξιωματικοί της Πυροσβεστικής, δεδομένου ότι εξασθενούν και οι άνεμοι, εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία ότι θα μπορέσουν να οριοθετήσουν την πυρκαγιά και να την κρατήσουν τη νύχτα, ώστε το πρωί να μπορέσουν να την ελέγξουν με τη βοήθεια των εναέριων μέσων.