Η ελπίδα για το μέλλον δεν χάνεται, όταν υπάρχουν παιδιά, όπως ο μικρός Γιωργάκης από τα Γρεβενά που έχουν μάθει από πολύ νωρίς να προσφέρουν στον συνάνθρωπο και να συμβάλουν, με τον τρόπο τους, για να σταματήσει μια μεγάλη συμφορά.

Συγκίνηση, λοιπόν, όπως αναφέρει και το δημοσίευμα του crimes.gr προκάλεσε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, μα και σε όλη την Ελλάδα, η πράξη του παιδιού αυτού να προσφέρει κάποια χρήματα που είχε ως χαρτζιλίκι προκειμένου να αγοράσει 500 φιάλες νερού τις οποίες στη συνέχεια παραχώρησε ως δωρεά στο Πυροσβεστικό Σώμα Γρεβενών κατά τις ημέρες που έκαιγαν οι μεγάλες πυρκαγιές.

Την ιστορία πίσω από την πράξη του μικρού παιδιού εξιστορεί ο πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Δυτικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ανδρεόπουλος:

«Η αλήθεια είναι πως όταν έγινε έκκληση προς τον κόσμο να βοηθήσει καθώς αντιμετωπίζαμε έλλειψη νερού, η ευαισθητοποίηση των απλών πολιτών ήταν κάτι παραπάνω συγκινητική. Η κίνηση δε, του μικρού Γιωργάκη προκάλεσε ένα ευχάριστο σοκ στους συναδέλφους από τα Γρεβενά, αλλά και σε εμάς φυσικά που το μάθαμε γι’ αυτήν πολύ γρήγορα.»

Το φορτίο των 500 νερών που παραδόθηκε στο Σώμα των Γρεβενών, συνοδευόταν και από ένα σημείωμα του ανήλικου δωρητή στο οποίο έγραψε χαρακτηριστικά: «Με λένε Γιωργάκη και προσφέρω το δικό μου χαρτζιλίκι. 500 νερά για τους ανθρώπους της Πυροσβεστικής για να έχουν νερό αυτές τις δύσκολες μέρες».Γρεβενά: Συγκινεί ο μικρός που προσέφερε το χαρτζιλίκι του για τους πυροσβέστες

Ποιος είναι όμως ο μικρός Γιωργάκης; Ο πρόεδρος της ΕΥΠΣΔ, αναφέρει ότι «προς το παρόν κανείς δεν γνωρίζει. Ο μικρός προμηθεύτηκε τα νερά από κατάστημα και η οικογένεια ζήτησε από τον καταστηματάρχη να μη αναφέρει κανένα προσωπικό τους στοιχείο, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να αναδείξει και την ανιδιοτέλεια της πράξης τους. Και κράτησε την υπόσχεσή του. Ενώ το Σώμα Γρεβενών, αλλά και εμείς ως Ένωση μαζέψαμε δώρα για να τα δώσουμε στον Γιωργάκη δεν γνωρίζουμε τα στοιχεία της οικογένειας για να του τα πάμε» αναφέρει.

Και προσθέτει πως «σε κάποια ανύποπτη στιγμή, θα επιχειρήσουμε να παραδώσουμε τα δώρα στον μικρό Γιωργάκη μεταβαίνοντας στο κατάστημα που τα μετέφερε στα Γρεβενά. Εάν μπορέσουμε τότε να μάθουμε ποιος είναι τότε θα τα παραδώσουμε δια ζώσης. Αλλιώς θα τα δώσουμε στον καταστηματάρχη που μας έφερε τα νερά να του τα παραδώσει. Είναι ο μόνος που γνωρίζει τα στοιχεία.