Τα πράγματα είναι αρκετά δύσκολα λόγω της αλλαγής κατεύθυνσης του αέρα τόνισε, μεταξύ άλλων, στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας, αναφερόμενος στην πυρκαγιά που καίει στα Βίλια τις τελευταίες ημέρες.Λέκκας για Βίλια: Οι άνεμοι στέλνουν την πυρκαγιά στο παρθένο δάσοςΟ ίδιος εκτίμησε ότι τις επόμενες 2-3 μέρες η περιοχή θα είναι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και επεσήμανε πως μια τεράστια περιοχή έχει καταστραφεί σε ένα κομβικό σημείο της Αττικής.

«Όλες αυτές τις ημέρες παρατηρείται ένα αέναο παιχνίδι μεταξύ φωτιάς, αέρα, μορφολογίας εδάφους, δάσους και καύσιμης ύλης και γι αυτό αποτυγχάνουν και όλα τα προγνωστικά μοντέλα των ερευνητικών φορέων σχετικά με την εξέλιξη της φωτιάς».

Όπως εξήγησε πως βόρειοι άνεμοι 5 μποφόρ δεν βοηθάνε την εξάπλωση της πυρκαγιάς προς τα Βόρεια, δηλαδή προς τα καμένα, αλλά προς τα νότια που υπάρχει παρθένο δάσος που γεωγραφικά βρίσκεται Βόρεια των Μεγάρων.

«Είμαστε σε μια κομβική στιγμή που ανάλογα με την πορεία του αέρα και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των επιχειρούντων μένει να δούμε το αποτέλεσμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε πως η πυρκαγιά προελαύνει σε πολυάριθμα κομμάτια, ίσως  πάνω από 20 τμήματα και ότι είναι σε φάση εξέλιξης.