Η Ρουμανία στέλνει 142 πυροσβέστες στην Ελλάδα ως ενίσχυση των ελληνικών πυροσβεστικών δυνάμεων. Οι Ρουμάνοι πυροσβέστες θα αναχωρήσουν αύριο Παρασκευή από το Βουκουρέστι και θα παραμείνουν στην Ελλάδα για δέκα μέρες,όπως μεταδίδουν ρουμανικά ΜΜΕ. Μάλιστα στη νέα αποστολή θα συμμετέχουν και πυροσβέστες που πήραν μέρος στην κατάσβεση της φωτιάς στη Βόρεια Εύβοια.

Πιο συγκεκριμένα το ρουμανικό κομβόι θα αποτελείται από οκτώ πυροσβεστικά οχήματα, δύο δεξαμενές νερού, ένα κέντρο διοίκησης, δύο εμπορευματοκιβώτια Multirisk, επτά φορτηγά πρώτων βοηθειών και διοίκησης, δύο μίνι λεωφορεία, ένα λεωφορείο και άμεσα υλικοτεχνικής διοίκησης στα οποία περιλαμβάνεται και ένα drone, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ρουμανικής πολιτικής προστασίας.

O Ρουμάνος πρωθυπουργός Φλορίν Σίτου σε ανάρτησή του στα social media τόνισε πως «Η Ελλάδα χρειάζεται ξανά βοήθεια! Ενημερώσαμε τον Πρόεδρο της χώρας και αποφασίσαμε, μαζί με τον υπουργό Εσωτερικών, να στείλουμε 142 πυροσβέστες για να βοηθήσουν τους Έλληνες να σβήσουν τις δασικές πυρκαγιές. Η αποστολή των πυροσβεστών μας θα ξεκινήσει αύριο! Καλή τύχη, ανυπομονούμε να σας δούμε στο σπίτι!».

Έρχονται για δέκα μέρες 142 Ρουμάνοι πυροσβέστες

protothema.gr