Πυρκαγία στα Βίλια: Προς το όρος Κανδήλι το πύρινο μέτωπο – Οριοθετήθηκε ένα κομμάτι της πυρκαγιάς

Συνεχίζει το καταστροφικό της έργο, για πέμπτη ημέρα, η πυρκαγία στα Βίλια που ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας, με το πύρινο μέτωπο περιμετρικά να είναι 80 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της πυροσβεστικής, οι δυνάμεις πυρόσβεσης έχουν καταφέρει να οριοθετήσουν ένα μικρό κομμάτι της πυρκαγιάς, η οποία τις τελευταίες ώρες κινείται νότια προς το όρος Κανδήλι.

Στην ευρύτερη περιοχή επιχειρούν 461 πυροσβέστες με 9 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 166 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ, καθώς και των δυνάμεων που έχουν διατεθεί από τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, αλλά και από την Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα.

Με το πρώτο φως της ημέρας σηκώθηκαν εκ νέου και τα εναέρια μέσα για να συνδράμουν στην επιχείρηση κατάσβεσης.

Παρόλα αυτά το πύρινο μέτωπο δεν βρίσκεται ακόμα υπό πλήρη έλεγχο αλλά το ευτυχές αυτήν την στιγμή είναι ότι δεν απειλούνται οικισμοί.

Οι επικεφαλής των δυνάμεων αισιοδοξούν ότι θα καταφέρουν να ελέγξουν την πυρκαγιά, καθώς οι βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι 2-3 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή, την κατευθύνουν σε βραχώδη και χωρίς βλάστηση έκταση, όπου είναι ευκολότερο να αντιμετωπιστεί.

«Καλύτερη η εικόνα στα Βίλια, περιορίστηκαν τα μέτωπα. Υπάρχουν αναζωπυρώσεις που αντιμετωπίζονται από ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Ένα μεγαλύτερο μέτωπο είναι προς την πλευρά των Μεγάρων, αλλά δεν είναι τόσο ανησυχητικό. Οι πυροσβέστες θεωρούν ότι θα το περιορίσουν» σημείωσε στο Mega το πρωί της Παρασκευής ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Αττικής, Βασίλης Κόκκαλης

«Είναι τεράστια έκταση. Όπου και να φυλάξεις, σε κάποιο σημείο μπορεί να υπάρχει αναζωπύρωση. Το μέτωπο ήταν μεγάλο από την αρχή και πολύ μεγάλη καύσιμη ύλη. Υπάρχει προβληματισμός, αναρωτιόμαστε όλοι. Υπήρχαν περιπτώσεις που είδαμε τα αεροπλάνα να ρίχνουν νερό σε φλόγες, και μέχρι να γεμίσουν ξανά ρίξουν, είχε ξανά φουντώσει σε διπλάσιο ύψος η πυρκαγιά». τόνισε ερωτηθείς για το γεγονός ότι η φωτιά καίει εδώ και 5 ημέρες.

Πάντως, ο Βασίλης Κόκκαλης δήλωσε αισιόδοξος ότι σήμερα αναμένεται η οριοθέτηση του μετώπου.