Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου (21/8) λίγο πριν τις 5 το απόγευμα, στο Αργάσι, με αποτέλεσμα να καούν 25 στρέμματα, ενώ απειλήθηκαν και τρεις οικίες.
Οι πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο και ρίχτηκαν σε μία δύσκολη μάχη με τις φλόγες, καθώς έπνεαν ισχυροί άνεμοι εντάσεως έως και 6 μποφόρ. Συνολικά 15 οχήματα με πολύ μεγάλο αριθμό πυροσβεστών προσπάθησαν να οριοθετήσουν τη φωτιά, προκειμένου να μην επεκταθεί. Γύρω στις 20:00 κατάφεραν να την οριοθετήσουν, ενώ επίσης σημαντικό ήταν το έργο των εναέριων μέσων που επιχείρησαν από τις πρώτες κιόλας στιγμές εκδήλωσής της. Ρίψεις νερού έκαναν συνολικά (7) επτά εναέρια – (2) δύο αεροσκάφη καναντέρ, (2) δύο αεροσκάφη πετζετέλ, (1) ένα ελικόπτερο έρικσον και (2) δύο τράκτορες. Καθοριστική ήταν η συμβολή των εθελοντικών ομάδων.

Το βράδυ του Σαββάτου έγινε και μία προσαγωγή αλλοδαπού, μετά από καταγγελία ημεδαπής, η οποία τον βιντεοσκόπησε και ανέβασε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης το βίντεο, υποστηρίζοντας ότι ο αλλοδαπός είχε ομολογήσει ότι είχε βάλει τη φωτιά. Τελικά, χθες, αφέθηκε ελεύθερος, καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία που αποδείκνυαν την ενοχή του.

Φωτιά και στον Σκοπό
Αργά το βράδυ του Σαββάτου ξέσπασε φωτιά και στον Σκοπό, η οποία πολύ γρήγορα οριοθετήθηκε. Η φωτιά ήταν σε χαμηλή βλάστηση και τέθηκε υπό έλεγχο από τις δυνάμεις της Π.Υ. Ζακύνθου που ήταν κοντά στο σημείο, λόγω της επιφυλακής από την πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στο Αργάσι.25 στρέμματα περίπου έγιναν στάχτη στο Αργάσι