Μήνυμα εκκένωσης από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι στο Μαρμάρι Ευβοίας, στους οικισμούς «Κοκκίνης» και τον οικοδομικό συνεταιρισμό «Ιατρών» , μετά τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε μετά τα μεσάνυχτα. Λόγω των ισχυρών ανέμων είναι αδύνατο να πετάξουν τα αεροπλάνα. «Είναι πάρα πολύ δύσκολη η κατάσταση. Είναι μεγάλο το μέτωπο, ο άνεμος είναι πολύ δυνατός. Τα αεροπλάνα γύρισαν πίσω, τώρα γίνεται προσπάθεια με τα ελικόπτερα», δήλωσε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και πρόσθεσε πως οι κάτοικοι πρέπει να εκκενώσουν είτε προς νότια είτε να φύγουν δια θαλάσσης.

Νέα μεγάλη πυρκαγιά, αυτή τη φορά στη νότια Εύβοια, κοντά στο Μαρμάρι, ξέσπασε μετά τα μεσάνυχτα. Η φωτιά καίει σε δασική έκταση στην περιοχή Φηγιάς και από το 112 δόθηκε εντολή εκκένωσης δύο οικισμών. Πρόκειται για τον οικισμό «Κοκκίνης» και τον οικοδομικό συνεταιρισμό «Ιατρών». Λίγο μετά τις 7.30 το πρωί εντολή εκκένωσης δόθηκε και για το Μαρμάρι

 

Στην περιοχή επιχειρούν 46 πυροσβέστες με 20 οχήματα και ένα πεζοπόρο. Με το πρώτο φως της ημέρας σηκώθηκαν για ρίψεις και εναέρια μέσα (δύο ελικόπτερα). Εξαιτίας των ανέμων δεν μπορούν να πετάξουν αεροσκάφη.

Νωρίς το πρωί ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, έκανε έκκληση για ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων. Μιλάμε για ένα επικίνδυνο μέτωπο με πολύ δυνατό άνεμο, στον οικισμό Κοκίνης είναι κοντά σε σπίτια, δήλωσε στην ΕΡΤ, ο περιφερειάρχης. Ο Δημήτρης Ξυπόλητος, δημοτικός σύμβουλος Μαρμαρίου, μιλώντας στην εκπομπή «Από τις 6», είπε ότι η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 01:30 μέσα σε δάσος εκτός οικισμού και υπήρξε άμεση κινητοποίηση. «Από τις 3:00 βγήκαμε με τα μεγάφωνα και καλούσαμε τον κόσμο να φύγει. Τώρα οικισμοί είναι εκκενωμένοι» είπε σημειώνοντας πως δεν μπορεί να ξέρει πώς ξεκίνησε η φωτιά, ωστόσο «όποτε έχει ανέμους έχουμε φωτιές». Ο ίδιος είπε ότι κατά τις 4:00 άλλη μια φωτιά ξέσπασε κοντά στην Κάρυστο.

https://twitter.com/i/status/1429666016141975556