Κλέαρχος Μαρουσάκης: Πότε αλλάζει ο καιρός – Καμπανάκι για «έντονο» φθινόπωρο

Τι προβλέπει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης για τον καιρό των επόμενων ημερών και τι βλέπει για το Φθινόπωρο που έρχεται.

Επιμένουν και σήμερα οι ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο και στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα με την ένταση των ανέμων να φτάνει τα 6-7 ίσως και τα 8 μποφόρ, γεγονός που ανεβάζει κατακόρυφα τον κίνδυνο εξάπλωσης μιας πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη η σημερινή μέρα θα έχει δύο πρόσωπα καθώς αυτό το σκηνικό από το μεσημέρι και μετά θα αλλάξει και οι άνεμοι θα κοπάσουν.

Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος του Open οι θερμοκρασίες θα είναι καλές για την εποχή με περισσότερη ζέστη προς τη δυτική χώρα ενώ από πλευράς φαινομένων δεν αναμένεται κάτι αξιόλογο.

Αυτό θα αλλάξει από την Πέμπτη όταν ένα σύστημα κακοκαιρίας από τα βόρεια Βαλκάνια θα επηρεάσει τη χώρα μας δίνοντας τις πολυπόθητες βροχές. Αυτές, σύμφωνα πάντα με τον κ.Μαρουσάκη ,θα εκδηλωθούν κυρίως στη δυτική και βόρεια Ελλάδα και δεν φαίνεται να κατεβαίνουν νοτιότερα της Θεσσαλίας.

Ερωτηθείς για το φθινόπωρο που έρχεται ο Κλέαρχος Μαρουσάκης χτύπησε καμπανάκι κινδύνου λέγοντας χαρακτηριστικά πως θα είναι έντονο με πλημμύρες που σε συνδυασμό με τα καμένα δάση συνθέτουν έναν επικίνδυνο συνδυασμό.

«Μας έρχονται πλημμύρες μέσα στο φθινόπωρο σίγουρα», είπε και προϊδέασε ότι φαινόμενα όπως ο μεσογειακός κυκλώνας που το περσινό φθινόπωρο «χτύπησε» την Ελλάδα θα είναι ολοένα και συχνότερα στη νότια Ευρώπη λόγω της κλιματικής αλλαγής.