Συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτα η πυρκαγιά ξέσπασε κοντά στο Λογγίτσι Φθιώτιδας με τους πυροσβέστες και τοπυς κατοίκους να κάνουν ό,τι μπορούν για να περιορίσουν τις φλόγες.

Οι  εναέριες δύναμεις ενισχύθηκαν και επιχειρούσαν 6 αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα σε μία προσπάθεια να περιορίσουν τα δύο κύρια μέτωπα τα οποία έχουν κατεύθυνση προς το χωριό Λογγίτσι και βρίσκονται σε απόσταση 500 μέτρων περίπου από τα πρώτα σπίτια .

Ακόμα επιχειρούν επίγειες δυνάμεις από 40 πυροσβέστες, 15 οχήματα και 2 πεζοπόρα τμήματα.

“Οι άνεμοι είναι πολύ ισχυροί και πρέπει πριν νυχτώσει να έχουμε περιορίσει τα μέτωπα της φωτιάς” υπογραμμίζει μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιπεριφεριάρχης Φθιώτιδας κ. Θανάσης Καρακάντζας

Στο ανατολικό μέτωπο ήδη τα εναέρια μέσα περιόρισαν την ανεξέλεγκτη πορεία της πυρκαγιάς ενώ σε αυτή τη φάση προσπαθούν να περιορίσουν και τα δύο μέτωπα βόρεια του χωριού που με τους πολύ ισχυρούς ανέμους έχουν κατεύθυνση προς τον οικισμό

Οι κάτοικοι από το χωριό Λογγίτσι έχουν απομακρυνθεί και στο χωριό παραμένουν όσοι διαθέτουν γεωργικά μηχανήματα και βρίσκονται σε διάφορα σημεία και βοηθούν για την κατάσβεση όπως επίσης και κτηνοτρόφοι που προσπαθούν να εμποδίσουν την επέκταση της φωτιάς στις εγκαταστάσεις τους.

Ιδιαίτερα ισχυροί άνεμοι που στην ορεινή και δύσβατη περιοχή ξεπερνούν τα 5 μποφόρ, έχουν δημιουργήσει ένα μέτωπο πάνω από 1.000 μέτρα, που γρήγορα πήρε ανατολική κατεύθυνση, αλλά και νότια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η πυρκαγιά καίει σε σημείο που δεν υπάρχουν τρόποι πρόσβασης και οι επίγειες δυνάμεις προσπαθούν να προσεγγίσουν το μέτωπο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι περίπου πριν 15 μέρες, στην ευρύτερη περιοχή, αλλά ανατολικότερα από την σημερινή θέση, είχε εκδηλωθεί πάλι πυρκαγιά, η οποία είχε κάψει περισσότερα από 3.000 στρέμματα.Σε πύρινο κλοιό ξανά η Φθιώτιδα – Στα 500 μέτρα οι φλόγες από τα σπίτια – Εκκενώθηκε ο οικισμός Λογγίτσι.(φώτο-βίντεο)Σε πύρινο κλοιό ξανά η Φθιώτιδα – Στα 500 μέτρα οι φλόγες από τα σπίτια – Εκκενώθηκε ο οικισμός Λογγίτσι.(φώτο-βίντεο)Σε πύρινο κλοιό ξανά η Φθιώτιδα – Στα 500 μέτρα οι φλόγες από τα σπίτια – Εκκενώθηκε ο οικισμός Λογγίτσι.(φώτο-βίντεο)