Συγκίνηση προκαλούν τα λόγια του νεαρού γιατρού του γαλλικού Πυροσβεστικού Σώματος, Πιέρ Μπαλάζ, ο οποίος ήρθε στην Ελλάδα προκειμένου να βοηθήσει στο μέτωπο των καταστροφικών πυρκαγιών σε Αττική, Εύβοια, Ηλεία και Αρκαδία.

«Ήρθε πρώτα ένα τμήμα 40 ατόμων χωρίς οχήματα, αλλά με τον εξοπλισμό μας. Είχαμε σχεδιάσει να συνεργαστούμε με τους Έλληνες με τα δικά τους μέσα και μείναμε για να επιχειρήσουμε στην Αττική σε Αφίδνες και Ιπποκράτειο Πολιτεία. Μετά από 5 μέρες ήρθαν άλλοι 90 με δικό μας εξοπλισμό και οχήματα και πήγαμε στην Αρκαδία» είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ και πρόσθεσε: «Το μέγεθος της πυρκαγιάς δεν το έχουμε συνηθίσει.

Και στη Γαλλία έχουμε πολλές φωτιές, ζω στη Μασσαλία κι έχουμε τα ίδια δάση. Σε ό,τι αφορά στην επιχειρησιακή μας στρατηγική έχουμε ειδικευμένες ομάδες. Μπαίνουν στο δάσος, κόβουν δέντρα κι ανοίγουν δρόμους για να επιχειρήσουν τα επίγεια τμήματα. Αυτούς στείλαμε κι εδώ τα πρώτα 40 άτομα για να ανοίξουν χώρο. Στη Γαλλία, όταν είναι μεγάλη η φωτιά γύρω γύρω από την πυρκαγιά κόβουμε όλα τα δέντρα που δεν έχουν καεί για να την σταματήσουμε».

 

real.gr