Παράταση απαγόρευσης μετακίνησης σε δάση, άλση και περιοχές NATURA

Παρατείνεται η ισχύς της ΠΝΠ /ΦΕΚ 138/Α/05. 08. 2021 με θέμα: «Έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση του κινδύνου πυρκαγιών» μέχρι την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου και ώρα 06:00. Παράταση απαγόρευσης μετακίνησης σε δάση, άλση και περιοχές NATURAΥπενθυμίζεται ότι ισχύει :

1. καθολική απαγόρευση κάθε μετακίνησης, διέλευσης ή παραμονής σε
(α) περιοχές NATURA,
(Β) δάση,
(γ) εθνικούς δρυμούς,
(δ) αισθητικά δάση και
(ε) άλση εντός οικιστικών ιστών με το πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης να ανέρχεται σε 1.000 ευρώ.
2. καθολική απαγόρευση κάθε υπαίθριας δραστηριότητας που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά όπως καύση καλαμιών, απορριμμάτων, κάπνισμα μελισσιών, οξυγονοκόλληση κλπ. με το πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης να ανέρχεται σε 10.000 ευρώ.

Αρμόδιες αρχές για την εφαρμογή της απαγόρευσης, τη διαπίστωση των παραβάσεων και την επιβολή του διοικητικού προστίμου του πρώτου και του δεύτερου άρθρου είναι η Ελληνική Αστυνομία, η Δημοτική Αστυνομία, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, η Εθνική Αρχή Διαφάνειας (Ε.Α.Δ.), οι Δασικές Υπηρεσίες και το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή.

Η αντιπεριφερειάρχης Κολυνδρίνη Δωροθέα με νέα επιστολή της προς τους Δήμους της ΠΕ Μαγνησίας και Σποράδων τους καλεί να ενημερώσουν άμεσα τους πολίτες καθώς και τους κτηνοτροφικούς, αγροτικούς και μελισσοκομικούς συλλόγους για την ανάγκη της απαρέγκλιτης τήρησης των μέτρων και τις συνέπειες που προβλέπονται από την ΠΝΠ/ΦΕΚ 4045/Β/02-09-2021.