Διαμαρτυρία από εποχικούς Πυροσβέστες και Σώματα Ασφαλείας.Οι συμβασιούχοι πυροσβέστες ζητούν την μονιμοποίησή τους – Στο σημείο και εκπρόσωποι των προεδρείων των Ομοσπονδιών Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Σωματείου Συμβασιούχων Πυροσβεστών, Θανάσης Ψαρόπουλος, υπογράμμισε ότι, «ζητάμε από την κυβέρνηση να δουλεύουμε 12 μήνες. Η Πυροσβεστική εδώ και πολύ καιρό έχει ανάγκες για 12μηνη απασχόληση. Εμείς είμαστε εδώ, έτοιμοι, είμαστε συμβασιούχοι πυροσβέστες, ένα κομμάτι του Σώματος που πρέπει να είμαστε εδώ και να δουλεύουμε όλο το χρόνο. Η κλιματική αλλαγή έχει έρθει, έχει χτυπήσει την πόρτα μας και δεν είναι μόνο οι φωτιές.Αυτή τη στιγμή εργάζονται 2.500 συνάδελφοι, αλλά είναι αυτοί που είναι στην πρώτη γραμμή και δίνουν την καθημερινή μάχη».

Θεσσαλονίκη: Παράσταση διαμαρτυρίας εποχικών πυροσβεστών στο Διοικητήριο (Φωτό - Βίντεο)

Παράσταση διαμαρτυρίας, μπροστά από το Διοικητήριο της Θεσσαλονίκης όπου στεγάζεται το υφυπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, πραγματοποιούν συμβασιούχοι πυροσβέστες, με αίτημα την μονιμοποίησή τους. Η κινητοποίησή τους γίνεται ενόψει των αυριανών εγκαινίων της 85ης ΔΕΘ.

Στο ίδιο σημείο βρέθηκαν και εκπρόσωποι των προεδρείων των Ομοσπονδιών Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων που κατέθεσαν υπόμνημα με σειρά οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων, την ικανοποίηση των οποίων ζητούν.

Πηγη:GRtimes.gr