Τον Αύγουστο του 2021 υπήρξαν μεγάλες δασικές πυρκαγιές σχεδόν στη μισή Ελλάδα. Τα μικρά PZL M18 B Dromaders έχουν καθήκον αν δεν σβήσουν μια φωτιά στην γέννηση της, να αποτρέψουν τη φωτιά να γίνει μεγαλύτερη, με έγκαιρη πρώτη βολή νερού και αφρού και ΟΧΙ να σταματήσουν τα μεγάλα μέτωπα των ανεξέλεγκτων πυρκαγιών.

Μιας και «ξεκίνησαν» ταυτόχρονα πολλές πυρκαγιές δεν κατάφεραν να τις σταματήσουν ούτε τα μεγάλα αεροπλάνα. Η αποστολή του PZL άλλαξε και έγινε η αποτροπή της απώλειας ανθρώπινης ζωής και περιουσίας. Τα PZL υπερβάλλουν τον εαυτό τους. Υπήρξε και η απώλεια ενός αεροσκάφους κατά την αποστολή πυρόσβεσης πάνω από το νησί της Ζακύνθου, αλλά ευτυχώς ο πιλότος όχι μόνο επέζησε αλλά έφυγε περπατώντας! Η αντιπυρική περίοδος δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

Οι πιλότοι των PZL και το προσωπικό εδάφους παραμένουν σε εγρήγορση για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους…

Αυτό το βίντεο έχει πλάνα από μερικές ρίψεις, ιδιαίτερης δυσκολίας, μέσα στον καπνό, κοντά σε καλώδια υψηλής τάσης και κοντά σε ανώμαλης μορφολογίας και με μεγάλη κλίση έδαφος. Ένα σπίτι κάηκε στο χωριό Χράνοι στην Αρκαδία.

Το βίντεο δεν έχει μουσική αλλά καθαρό ήχο κινητήρα PZL. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στο Τεχνικό προσωπικό (μηχανικούς και ειδικότητες) της 359 ΜΑΕΔΥ, που εργάστηκαν στην πίστα των αεροσκαφών υπό θερμοκρασία 54 ° C μετρημένη ηλεκτρονικά.