Τον 40χρονο ως ύποπτο για τη φωτιά στην Πάρνηθα είχε υποδείξει πολίτης που τον γνώριζε.

Καμία σχέση με τη φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης στους πρόποδες της Πάρνηθας δεν είχε τελικά ο 40χρονος άντρας, ο οποίος προσήχθη το απόγευμα της Τετάρτης ως ύποπτος για εμπρησμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, από την έρευνα των αντρών της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής προέκυψε ότι ο 40χρονος είχε άλλοθι. Συγκεκριμένα δεν βρισκόταν στο σημείο όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, κάτι που έχει διασταυρωθεί από τα στοιχεία της έρευνας.

Η προσαγωγή του έγινε κατόπιν καταγγελίας πολίτη που τον γνώριζε και ο οποίος ανέφερε ότι τον είδε στο σημείο από όπου ξεκίνησε η φωτιά. Φαίνεται, ωστόσο, ότι αυτή η καταγγελία ήταν ανακριβής και δεν βασιζόταν στην πραγματικότητα, όπως τουλάχιστον αναφέρουν πηγές από την Πυροσβεστική.

Ο 40χρονος προσαχθείς εξετάστηκε αρχικά από την Αστυνομία και στη συνέχεια από την Πυροσβεστική. Ακολούθησε έρευνα για τον εντοπισμό αντικειμένων που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για εμπρησμό. Εντούτοις δεν βρέθηκε τίποτα που θα μπορούσε να ενοχοποιήσει τον προσαχθέντα.

Έτσι, λίγες ώρες μετά αφέθηκε τελικά ελεύθερος. Σημειώνεται ότι στο παρελθόν ο 40χρονος έχει απασχολήσει τις Αρχές.