Πυρκαγιά σε κατοικία στη Μεσσήνη – Σωτήρια επέμβαση της Πυροσβεστικής για την διάσωση ηλικιωμένου

Σε τραγωδία θα μπορούσε να είχε εξελιχθεί η περιπέτεια που έζησε σήμερα ένας ηλικιωμένος άνδρας στη Μεσσήνη, αν δεν επενέβαινε ένας πολίτης και δεν έφτανε έγκαιρα η Πυροσβεστική.

Ο ηλικιωμένος ο οποίος αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και είναι κλινήρης, εγκλωβίστηκε μέσα στο σπίτι του ενώ έπιασε φωτιά στην κουζίνα από σκεύος που έμεινε στο αναμμένο μάτι. Οπως αναφέρουν πληροφορίες, η γυναίκα που φροντίζει τον ηλικιωμένο κλειδώθηκε έξω από το σπίτι και όταν αντιλήφθηκε τι συνέβαινε κάλεσε την Πυροσβεστική.

Εν τω μεταξύ, έσπευσαν σε βοήθεια περίοικοι και ένας σερβιτόρος σε καφετέρια απέναντι από το σπίτι του ηλικιωμένου βρήκε τρόπο να μπει μέσα και να τον βγάλει. Ευτυχώς, περιορίστηκε γρήγορα και η φωτιά, πριν προλάβει να επεκταθεί σε όλη την κουζίνα και το υπόλοιπο σπίτι, ενώ τον ηλικιωμένο παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να τον μεταφέρει στα Επείγοντα, ώστε να εξεταστεί από γιατρό.   

Αξίζει να αναφέρουμε ότι άμεση ήταν και η αντίδραση της Πυροσβεστικής που έφτασε χωρίς καθυστέρηση, καθώς στην πόλη της Μεσσήνης υπάρχει μόνιμα πυροσβεστικό όχημα στελεχωμένο με προσωπικό της Π.Υ. Καλαμάτας.

Πυρκαγιά σε κατοικία στη Μεσσήνη - Σωτήρια επέμβαση της Πυροσβεστικής για την διάσωση ηλικιωμένου