Προσπάθησε να φιλτράρει ούρα αρκούδας για να πιει νερό και έβαλε φωτιά που έκαψε 35 τετραγωνικά χλμ. δάσους μήνες οι ΗΠΑ καίγονται απ’ άκρη σ’ άκρη με τις δασικές πυρκαγιές να ξεκινούν πιο νωρίς από κάθε άλλη φορά και να κρατούν περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά. Οι τεράστιες δασικές πυρκαγιές ξεκινούν με μία σειρά από λόγους να αποτελούν την αιτία. Τα ούρα μιας αρκούδας  ωστόσο δεν είναι μέσα σε αυτούς.

Προσπάθησε να φιλτράρει ούρα αρκούδας για να πιει νερό και έβαλε φωτιά που έκαψε 35 τετραγωνικά χλμ. δάσους

Μια γυναίκα από την Καλιφόρνια κατηγορήθηκε ότι ήταν η αιτία που μια τεράστια τέτοια πυρκαγιά έχει κάψει χιλιάδες στρέμματα της κομητείας Σάστα. Ο λόγος; Όπως ανέφερε στην απολογία της η φωτιά μπήκε μετά την αποτυχημένη της προσπάθεια να βράσει ούρα αρκούδας μέσα σε μια αυτοσχέδια λακούβα με σκοπό να τα πιει!

Η Αλεξάνδρα Σουβέρνεβα, 30χρονη πρώην ερευνήτρια βιοτεχνολογίας η οποία στο προφίλ της LinkedIn χαρακτηρίζεται ως «σαμάνος», συνελήφθη την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου και κατηγορήθηκε για «εμπρησμό σε άγρια ​​φύση» που σχετίζεται με την πυρκαγιά Φάουν.

Από τις 28 Σεπτεμβρίου, η φωτιά έκαψε τουλάχιστον 35 τετραγωνικά χιλιόμετρα και κατέστρεψε 185 κτίσματα στην Καλιφόρνια. Χρειάστηκαν επίσης σχεδόν 1.700 άτομα για την αντιμετώπισή του, συμπεριλαμβανομένων τριών πυροσβεστών που τραυματίστηκαν. Περίπου το 30 τοις εκατό της πυρκαγιάς παραμένει ανεξέλεγκτο.

Πώς έγινε τσακωτή η 30χρονη

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πυροσβέστες είδαν τη Σουβέρνεβα να βγαίνει από ένα σημείο του δάσους κοντά στη φωτιά στις 8 το απόγευμα, ισχυριζόμενη ότι ήταν αφυδατωμένη και ότι χρειαζόταν ιατρική βοήθεια. Αφού αξιολογήθηκε ιατρικά, έδωσε κατάθεση ενώ όταν έψαξαν τα πράγματά της βρήκαν πάνω της, μεταξύ άλλων, έναν αναπτήρα.

Κατά την ανάκριση, ισχυρίστηκε ότι έκανε πεζοπορία προσπαθώντας να φτάσει στον Καναδά, πάνω από 1.100 χιλιόμετρα μακριά. Είπε επίσης στον αξιωματικό ότι είχε αφυδατωθεί και βρήκε μια λακκούβα με νερό μολυσμένο από ούρα αρκούδας. Αφού προσπάθησε ανεπιτυχώς να φιλτράρει το νερό με ένα φακελάκι τσαγιού, προσπάθησε να βράσει το νερό. Ωστόσο, ισχυρίστηκε ότι ήταν «πολύ υγρό για να ξεκινήσει η φωτιά», έτσι απλά ήπιε το νερό της λακκούβας και συνέχισε το περπάτημα. Οι αρχές ισχυρίζονται ότι η φωτιά ενδεχομένως να ήταν αποτέλεσμα των αναθυμιάσεων από την αμμωνία και τη φωτιά.

Μετά τη σύλληψή της η γυναίκα συνδέθηκε με μια άλλη πυρκαγιά στην κομητεία περίπου 8 χιλιόμετρα μακριά από τη φωτιά Φάουν. Πρόσθετες κατηγορίες που σχετίζονται με αυτή τη δεύτερη πυρκαγιά δεν έχουν ακόμη κατατεθεί.

Ο Σουβέρνεβα δήλωσε αθώα ενώ παραμένει υπό κράτηση με εγγύηση 100.000 δολαρίων. Εάν κριθεί ένοχη, μπορεί να αντιμετωπίσει έως και εννέα χρόνια φυλάκιση.

Προσπάθησε να φιλτράρει ούρα αρκούδας για να πιει νερό και έβαλε φωτιά που έκαψε 35 τετραγωνικά χλμ. δάσους

Πηγη:newsbest.gr