Για τις ΗΠΑ φεύγουν για να εκπαιδευτούν πέντε στελέχη της Πυροσβεστικής και θα πάρουν μέρος σε ειδικά σεμινάρια ώστε μετά να εκπαιδεύσουν με τη σειρά τους το ειδικό σώμα «δασοκομάντο».Στις ΗΠΑ για εκπαίδευση «δασοκομάντο» της ΠυροσβεστικήςΣυνολικά το σώμα θα έχει 500 άτομα από τα οποία οι 50 θα είναι δασολόγοι.

Η εκπαίδευση τους στην Αμερική θα είναι στα πρότυπα των Αμερικανών και θα εκπαιδεύσουν μετά και τους υπολοίπους στην Ελλάδα. Το σώμα αυτό θα βρίσκεται σε 6 περιοχές και οι μονάδες θα είναι αερομεταφερόμενες σε όλη τη χώρα.

Ήδη, η πολιτική ηγεσία του νέου υπουργείου Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας έχει έτοιμο το σχέδιο και έχει αποφασιστεί τα υλικοτεχνικά της χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, προχωρά με γοργούς ρυθμούς το ενιαίο επιχειρησιακό κέντρο με το οποίο μέσω ειδικών ραντάρ και drone θα μπορούν από την Πολιτική Προστασία να παρακολουθούν από το ποιο ρέμα δεν έχει καθαριστεί, μέχρι και να ανιχνεύει μέσω καμερών πως γεμίζουν νερό περιοχές στις οποίας καταγράφετε κακοκαιρία.

Για τα ραντάρ αυτά θα χρησιμοποιηθεί ένα ειδικό λογισμικό της ΕΜΥ.

Πηγή:CNN.gr