Οι μαθητές του 12ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας έμαθαν τα πάντα για το πολύτιμο έργο των πυροσβεστών.

Μια έκπληξη περίμενε τους μαθητές του 12ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας πριν λίγες μέρες καθώς ανήμερα της διεθνούς Ημέρας Μείωσης Φυσικών Καταστροφών ένα πυροσβεστικό όχημα…εισέβαλε στην αυλή του σχολείου!

Οι πυροσβέστες ανέλαβαν δράση, οι μαθητές τους περικύκλωσαν για να μάθουν τι έχει συμβεί και κάπως έτσι ξεκίνησε το μάθημα ενημέρωσης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισας.

ΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.

Η πρόσκληση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου στην Πυροσβεστική Υπηρεσία έγινε άμεσα αποδεκτή και οι πυροσβέστες με χαρά έδωσαν το παρών στο σχολείο. Τους εξήγησαν ποιο είναι το έργο ενός πυροσβέστη, τις ενέργειες που κάνουν κάθε φορά που συμβαίνει κάποιο γεγονός που υπάγεται στην αρμοδιότητά τους, αναφέρθηκαν σε μέτρα ασφαλείας που μπορεί να σώσουν ζωές και τέλος απάντησαν σε όλες τις απορίες των μικρών μαθητών και μαθητριών.

Οι μαθητές του 12ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας έμαθαν τα πάντα για το πολύτιμο έργο των πυροσβεστών

Όπως εξηγεί στο Ιnfokids.gr η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του σχολείου κα Παπανικολάου Κωνσταντία.

” Αιτηθήκαμε από τη πυροσβεστική υπηρεσία και συγκεκριμένα από τον διοικητή πόλεως, να μας παραχωρήσει πυροσβέστες,αυτούς τους ήρωες με τις στολές τους, που σώζουν ζωές και όχι μόνο…και αφού εγκρίθηκε το αίτημα μας,δεν σταματήσαμε εκεί.  Πώς θα πάνε οι στρατιώτες στη μάχη;;; Δίχως όπλα;;; Ζητήσαμε και ενα πυροσβεστικό όχημα.

Και να σου….που άνοιξαν οι πύλες του σχολείου κ οι πυροσβέστες με το κόκκινο αυτοκίνητο τους, ήταν έτοιμοι να κάνουν μια παράσταση,μια επίδειξη,να δώσουν στα παιδιά μας συμβουλές καθως και τη δυνατότητα να αγγίξουν κάποια από αυτά τα συστήματα που σώζουν τον κόσμο.

Ευχαριστούμε θερμά τον διοικητή πόλεως καθώς κ τον αξιωματικό κ. Χριστοδούλου για τον γενικό συντονισμό.”

ΜΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΞΕΧΑΣΤΗ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

” Τα παιδιά βγήκαν ανά ομάδες έξω στο προαύλιο λόγω κοβιντ και οι εκλεκτοί πυροσβέστες ο κ. Αναστασίου Γεώργιος και ο κ. Τσάτσας Ευθύμιος, έχοντας υιοθετήσει στρατηγικούς άξονες δράσης, κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών μας και εκείνα απηλαυσαν την έκπληξη που τους ετοιμασε ο σύλλογος γονέων με πολλή αγάπη !

Τοσο η γνώση όσο και η δράση,είναι δύο στοιχεία που αλληλεπιδρούν κ συμπληρώνουν εξίσου σημαντικά το κάδρο της ψυχής ενός παιδιού…

Και αυτό είναι κάτι που εμείς γνωρίζουμε καλά και φροντίζουμε να το ενισχύουμε !!!”” συμπληρώνει η κα Παπανικολάου.

Οι μαθητές του 12ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας έμαθαν τα πάντα για το πολύτιμο έργο των πυροσβεστών

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΚΑΛΕΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟ

Μέσα από τη βιωματική προσέγγιση οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί κατανόησαν τις δυσκολίες και τους κινδύνους του επαγγέλματος του Πυροσβέστη, καθώς και τη σημαντικότατη και σπουδαία προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο, σε θέματα και ζητήματα πρόληψης και αντιμετώπισης πυρκαγιών και φυσικών καταστροφών.