Αναχώρησαν για τον χειμώνα οι Φύλακες Αγγελοι των νησιών μας!Αναχώρησαν για τον χειμώνα οι Φύλακες Αγγελοι των νησιών μας.(φωτό)Απογειώθηκαν σήμερα στις 9:30 το πρωί από το Αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς τα δυο ( 2 ) πυροσβεστικά αεροσκάφη PZL M.18 DROMADER του κλιμακίου της 359 ΜΑΕΔΥ .

Oι φύλακες Άγγελοι της Κεφαλονιάς, της Ιθάκης και της Ζακύνθου . Προορισμός τους το Αεροδρόμιο της Δεκέλειας που είναι η βάση τους για την ετήσια συντήρηση τους .

Η 359 Μοίρα Αεροπορικής Εξυπηρέτησης Δημοσίων Υπηρεσιών (ΜΑΕΔΥ) έχει ως αποστολή τη διατήρηση υψηλού βαθμού ετοιμότητας και αποτελεσματικότητας ώστε να καλύψει τις απαιτήσεις των δημοσίων υπηρεσιών σε αποστολές: Αεροπυρόσβεσης , Αεροψεκασμού και Αερολίπανσης.Αναχώρησαν για τον χειμώνα οι Φύλακες Αγγελοι των νησιών μας.(φωτό)Από τον Αύγουστο του 1970 μετασταθμεύει στο Αεροδρόμιο, της Δεκέλειας όπου βρίσκεται από τότε η έδρα της.

Ο φετινός καύσωνας διαρκείας , είχε δημιουργήσει προϋποθέσεις για μεγάλες πυρκαγιές . Το κλιμάκιο της ΜΑΕΔΥ καλέστηκε να αντιμετωπίσει δύσκολες καταστάσεις τόσο στην Κεφαλονιά όσο και στην γειτονική Ζάκυνθο με τους πιλότους του Κλιμακίου να δείχνουν επαγγελματισμό και αποφασιστικότητα στην αντιμετώπιση των περιστατικών .

Πηγη: kefaloniapress.gr