Είχαν βάλει πυρκαγιά σε τρία διαφορετικά σημεία στο αλσύλλιο κάτω από τον Προφήτη Ηλία. Πρόλαβαν τα χειρότερα οι πυροσβέστες. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε γύρω στις 6:00 το απόγευμα σε ένα τμήμα του αλσυλλίου, λίγο πριν φτάσουμε στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία.

Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Λαμίας σήμανε συναγερμός και άμεσα στο σημείο έφτασαν πυροσβεστικές δυναμεις με επικεφαλής την Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λαμίας Αντιπύραρχος Σταυρούλα Μπονέ.

Στο σημείο επίσης έφτασαν και περιπολικά της Αστυνομίας για να συνδράμουν την Πυροσβεστική Υπηρεσία, καθώς και ο Αντιδήμαρχος Λαμιέων Κώστας Μουστάκας μαζί με τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Κώστα Ξεφλούδα, ο οποίος είναι Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λαμιέων.

Οι πυροσβέστες παρά τις δύσκολες συνθήκες, αφού είχε σκοτεινιάσει κατάφεραν άμεσα να περιορίσουν τις φλόγες και να σβήσουν τη φωτιά, πριν αυτή πάρει μεγάλες διαστασεις, αφού πρόκειται για πευκόφυτη περιοχή. Ωστόσο αυτό που διαπίστωσαν οι πυροσβέστες μέσα στο τμήμα αυτό του αλσυλλίου υπήρχαν τρεις διαφορετικές εστίες πυρκαγιάς, που φαίνονταν ότι ήταν βαλμένες από ανθρώπινο χέρι.

«Θα είμαστε σε επιφυλακή απόψε…», είπε ο Κώστας Ξεφλούδας, ο οποίος μάλιστα ζήτησε αν κάποιος είδε κάτι ύποπτο να ενημερώσει την Πυροσβεστική Υπηρεσία ή το Δήμο. Την απόπειρα εμπρησμού επιβεβαίωσε και η Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λαμίας Αντιπύραρχος Σταυρούλα Μπονέ.

Πηγη:zougla.gr