Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε σε ελληνικό εστιατόριο το απόγευμα του Σαββάτου, 13 Νοεμβρίου, στην περιοχή Γκρίνγουντ του βόρειου Σιάτλ από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Το «Georgia’s Greek Restaurant and Deli» καταστράφηκε ολοσχερώς χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματισμοί. Όταν η Πυροσβεστική έφτασε στο σημείο ήρθε αντιμέτωπη με τις φλόγες που είχαν περικυκλώσει το κτίριο όπου στεγαζόταν η ελληνική επιχείρηση.

Ιδιοκτήτης του σήμερα είναι ο Λάκης Καζάκος, ο οποίος συνεχίζει την παράδοση του μαγαζιού που πρωτοάνοιξε το 1991 στη γειτονιά του Σιάτλ. Ο Καζάκος διπλασίασε τον χώρο του μαγαζιού ενώ διέθετε και βραδιές με ελληνική μουσική τα Σαββατοκύριακα.

Οι θαμώνες του «Georgia’s Greek Restaurant and Deli» δεν μπορούν να πιστέψουν πως το αγαπημένο τους στέκι έγινε στάχτη μέσα σε λίγα λεπτά. Με μηνύματά τους προς τον ιδιοκτήτη του μαγαζιού στην επίσημη σελίδα του στο FB, εξέφρασαν τη λύπη τους για την καταστροφή.

«Είχαμε τόσες ευχάριστες αναμνήσεις από εκεί. Λυπάμαι πολύ» έγραψε ένας ομογενής πελάτης ενώ πολλοί ρώτησαν εάν πρόκειται να ανοίξει ξανά. «Προσπαθούμε να ανοίξουμε σύντομα σε νέα τοποθεσία» ανέφερε ο ιδιοκτήτης, ο οποίος ευχαρίστησε τον κόσμο για τη στήριξη και τη συμπαράστασή του.

Η αιτία της πυρκαγιάς παραμένει άγνωστη ενώ γίνονται έρευνες για τα αίτια που την προκάλεσε.

Καταστράφηκε από πυρκαγιά ελληνικό εστιατόριο στο Σιάτλ