Μία ευχάριστη επίσκεψη δεχτήκαμε σήμερα στο σχολείο μας. Ένα πυροσβεστικό όχημα με πλήρωμα δύο εξαίρετους επαγγελματίες πυροσβέστες τον κ. Χρήστο και τον κ. Γιάννη ήρθαν μετά από πρόσκληση του Διευθυντή να ενημερώσουν τους μαθητές και να κάνουν επίδειξη ελεγχόμενης κατάσβεσης μικρής εστίας φωτιάς.

Η αντιμετώπιση έκτακτων συνθηκών όπως η πυρκαγιά απαιτεί ενημέρωση, γνώσεις, ετοιμότητα και εκπαίδευση. Η αντιμετώπιση της φωτιάς χρειάζεται ψυχραιμία, σωστή εκπαίδευση, την κατάλληλη πληροφόρηση, σύγχρονο εξοπλισμό και εξελιγμένα τεχνολογικά μέσα. Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί στα πλαίσια των εργαστηρίων δεξιοτήτων που υλοποιούνται από φέτος σε όλα τα σχολεία, είχαν την ευκαιρία με βιωματικό τρόπο να πληροφορηθούν για τις υπηρεσίες του πυροσβεστικού σώματος, να ενημερωθούν για τις συνθήκες εργασίας, το πολυποίκιλο έργο δράσης, τις αρμοδιότητες των ανθρώπων που καλούνται να κατασβέσουν πυρκαγιές σε αντίξοες συνθήκες.

Η βιωματική διδασκαλία και μάθηση εκπληρώνει όλους τους διδακτικούς στόχους, επιτυγχάνει τους σκοπούς σε σύντομο χρόνο με απτά παραδείγματα. Επίσης είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης των πυροσβεστών, τον υψηλής τεχνολογίας εξοπλισμό του οχήματος, την άριστη κατάρτιση, την μεγάλη αίσθηση του καθήκοντος στις δύσκολες συνθήκες που καλούνται να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε ακραίες και υψηλές θερμοκρασίες προκειμένου να σώσουν ζωές, φυσικό πλούτο και περιουσίες. Οι μαθητές έμαθαν πολλά, είχαν απορίες έκαναν ερωτήσεις και με μεγάλη υπομονή οι πυροσβέστες απάντησαν σε όλα.

Ευχαριστούμε τον Διοικητή της Π.Υ Τρικάλων για την άδεια που έδωσε, καθώς και στους κκ Χρήστο και Γιάννη για την μεγάλη χαρά που έδωσαν στους μαθητές μας.

Η Πυροσβεστική στους μαθητές του 17ου Δ.Σ. Τρικάλων

trikalavoice.gr