Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, η αντικατάσταση δεκάδων πράσινων και μπλε κάδων απορριμμάτων που καταστράφηκαν από πυρκαγιά κόστισε στον δήμο Πατρέων περισσότερα από 100.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον δήμο, κύρια αιτία της πυρκαγιάς είναι η απελευθέρωση άνθρακα και στάχτης από τζάκια, ξυλόσομπες, ψησταριές κ.λπ. στους κάδους απορριμμάτων του δρόμου.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα απορριπτόμενα προϊόντα της λειτουργίας των εστιών στις περισσότερες περιπτώσεις κρύβουν τα κέντρα (σπινθήρες), τα οποία προκαλούν την ανάφλεξη των εύφλεκτων υλικών που περιέχονται στους κάδους απορριμμάτων.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον δήμο, από τις αρχές του 2021 έως σήμερα το μέγεθος της «καταστροφής» έχει αυξηθεί σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Το 2021 καταστράφηκαν και αντικαταστάθηκαν συνολικά 168 κάδοι απορριμμάτων, 99 πράσινοι και 69 μπλε.

Ο δήμος ζητά από τους πολίτες να μην πετούν επικίνδυνα υλικά σε δοχεία απορριμμάτων, αφού η καταστροφή του εξοπλισμού και η αντικατάσταση του με καινούργια επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό τόσο του ίδιου του δήμου όσο και τις «τσέπες» των πολιτών.

Πάτρα: 100.000 € για αντικατάσταση κάδους απορριμμάτων που καταστράφηκαν από πυρκαγιά