Εντυπωσιακές εικόνες από άσκηση του ΕΚΑΒ για τροχαίο σε τούνελ.

Διυπηρεσιακή άσκηση ετοιμότητας πλήρους κλίμακας, πραγματοποιήθηκε με συμμετοχή της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Τρίπολης, της Δ.Π.Υ.Π., τα τμήματα Τροχαίας αυτοκινητοδρόμων Ανατολικής και κεντρικής Πελοποννήσου, το ΕΚΑΒ, η Μωρέας Α.Ε. και η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η άσκηση, η οποία είχε τίτλο «ΣΗΡΑΓΓΑ 2021», έλαβε χώρα στη σήραγγα «Καλογερικό» και το σενάριο προσομοίωσης αφορούσε σύγκρουση αυτοκινήτων εντός της σήραγγας του αυτοκινητόδρομου, νυχτερινή ώρα και υπό άσχημες καιρικές συνθήκες, ακολουθούμενη από πυρκαγιά και εγκλωβισμό τραυματιών.

Το ΕΚΑΒ Τρίπολης συμμετείχε με μια κινητή μονάδα και δύο ασθενοφόρα, επανδρωμένα με δύο ιατρούς και επτά διασώστες, κάνοντας διαλογή (triage) τραυματιών, απεγκλωβισμό σε συνεργασία με την Π.Υ. και σταθεροποίηση τους και διακομιδή τους στον υγειονομικό σχηματισμό.

ΕΚΑΒ: Δείτε τις εντυπωσιακές ΦΩΤΟ από την άσκηση «ΣΗΡΑΓΓΑ 2021»Εντυπωσιακές εικόνες από άσκηση του ΕΚΑΒ για τροχαίο σε τούνελΕντυπωσιακές εικόνες από άσκηση του ΕΚΑΒ για τροχαίο σε τούνελΕντυπωσιακές εικόνες από άσκηση του ΕΚΑΒ για τροχαίο σε τούνελΕντυπωσιακές εικόνες από άσκηση του ΕΚΑΒ για τροχαίο σε τούνελΕντυπωσιακές εικόνες από άσκηση του ΕΚΑΒ για τροχαίο σε τούνελΕντυπωσιακές εικόνες από άσκηση του ΕΚΑΒ για τροχαίο σε τούνελΕντυπωσιακές εικόνες από άσκηση του ΕΚΑΒ για τροχαίο σε τούνελΕντυπωσιακές εικόνες από άσκηση του ΕΚΑΒ για τροχαίο σε τούνελΕντυπωσιακές εικόνες από άσκηση του ΕΚΑΒ για τροχαίο σε τούνελΕντυπωσιακές εικόνες από άσκηση του ΕΚΑΒ για τροχαίο σε τούνελΠηγη:enikos.gr