Χιονοπτώσεις σημειώθηκαν στα ορεινά σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας, όπως στην Καρδίτσα και τα Τρίκαλα. Στην Καρδίτσα τα πρώτα χιόνια σημειώθηκαν σε υψόμετρο 1000 μέτρων στην περιοχή της Αργιθέας.

Ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Κωνσταντίνος Νούσιος σημείωσε πως έξι μηχανήματα της περιφέρειας επιχειρούν για να μην υπάρχουν προβλήματα στις μετακινήσεις. Το ύψος του χιονιού φτάνει τα 20 εκατοστά.

Ο ίδιος μίλησε και για τις σφοδρές καταιγίδες λέγοντας πως αυτή την ώρα η εικόνα που παρουσιάζουν τα ποτάμια είναι ελεγχόμενη.

Χιόνια και στα Τρίκαλα

Στα λεύκα ντύθηκαν και τα ορεινά των Τρικάλων, όπου από τη Δευτέρα η θερμοκρασία έχει σημειώσει αισθητή πτώση.

Σύμφωνα με το trikalavoice.gr τα χιόνια έχουν φτάσει σε χαμηλότερα υψόμετρα, ενώ «το έχει στρώσει» στο Χιονοδρομικό Κέντρο Περτουλίου. Από τα ξημερώματα της Τρίτης σημειώνεται ασθενής χιονόπτωση.

Στα πεδινά τμήματα των Τρικάλων συνεχίστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας οι έντονες βροχοπτώσεις, οι οποίες αναμένεται να περιοριστούν κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Εννιά μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, σύμφωνα με όσα τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης, ρίχνουν αλάτι για να είναι ανοιχτοί οι δρόμοι για τις μετακινήσεις, ενώ ο ίδιος συνιστά στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν κινούνται σε αυτές τις περιοχές που σημειώθηκε χιονόπτωση.

Οι καταπτώσεις βράχων λόγω των έντονων βροχοπτώσεων συνεχίζονται, με τους ποταμούς να είναι σημαντικά «φουσκωμένοι». Η όλη κατάσταση, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη είναι ελεγχόμενη, καθώς σήμερα τα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν.

Πηγή: trikalaola.gr, trikalavoice.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ