Οι διαδικασίες για τη ίδρυση του Β’ Πυροσβεστικού Σταθμού Πάτρας είχαν δρομολογηθεί και επρόκειτο να ολοκληρωθούν με το πέρας της αντιπυρικής περιόδου, ωστόσο το, καταγράφεται στασιμότητα, επί του θέματος. Εκείνο που απομένει για να επισφραγιστεί και τυπικά η απόφαση, είναι η υπογραφή του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος, υπογραφή που αναμένεται να αργήσει ως φαίνεται, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», μετά την αλλαγή της πολιτικής ηγεσίας στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής  Προστασίας, το ζήτημα έχει «παγώσει».

Οι προσπάθειες που καταβάλλονται το τελευταίο χρονικό διάστημα, κατόπιν πρωτοβουλιών του Προεδρείου της  Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, να διατηρηθεί το θέμα ψηλά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων του υπουργείου που εκκρεμούν, έχουν πέσει στο κενό.

Άγνωστο παραμένει τι έχει μεσολαβήσει μέχρι σήμερα, από τον περασμένο Απρίλιο και την τελευταία επίσκεψη στην Πάτρα τού τότε υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, που διαβεβαίωνε πως οι διαδικασίες «τρέχουν» και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα υπήρχαν απτά αποτελέσματα. Η αισιοδοξία Χαρδαλιά μάλιστα αποτυπώθηκε σε δηλώσεις του στην «Π», ερωτηθείς σχετικά με την πορεία του Β’ Πυροσβεστικού Σταθμού. «Προχωράμε κανονικά, η δέσμευση μας παραμένει ισχυρή. Προετοιμαζόμαστε, είμαστε σε πολύ καλό δρόμο… Κάντε λίγη υπομονή και θα το δείτε να εξελίσσεται πάρα πολύ άμεσα», είχε πει.

Το ίδιο χρονικό διάστημα κατά πληροφορίες, πρόθεση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος ήταν η νέα υπηρεσία να ήταν έτοιμη εντός της αντιπυρικής περιόδου.

Σήμερα, εκείνο που επισημαίνεται από τους συνδικαλιστές είναι, ότι δεν «σηκώνει» άλλη καθυστέρηση στην υλοποίηση της υπουργικής δέσμευσης και πως οι όποιες ενέργειες θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί πριν την έναρξη της νέας αντιπυρικής περιόδου, σε διαφορετική περίπτωση θα έχει χαθεί για ακόμα μια φορά πολύτιμος χρόνος.

Στο περίμενε για το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Χαλανδρίτσας

Εν αναμονή βρίσκεται η  Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων και για την μετεγκατάσταση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Χαλανδρίτσας, που αιτήθηκε κατόπιν επιστολής – προ 8μήνουν – στον Δήμαρχο Ερυμάνθου, Θεόδωρο Μπαρή, με τον ίδιο να δηλώνει αδυναμία εξεύρεσης ακινήτου που να πληροί τις προϋποθέσεις. Παρά ταύτα εκτός από την ακαταλληλότητα του κτιρίου η Ένωση, εγείρει μείζον θέμα για την υγεία των υπηρετούντων εν μέσω πανδημίας, με την επισήμανση , ότι την 1η Νοεμβρίου – λήξη της αντιπυρικής περιόδου –  29 πυροσβέστες στεγάζονται, ανά βάρδιες σε 48τμ.

Με πληροφορίες από pelop.gr

Πάτρα: Γιατί μπήκε στον «πάγο» ο β’ Πυροσβεστικός Σταθμός