Τους αγίους  Προστάτες του Πυροσβεστικού Σώματος Τρεις Παίδες εν Καμίνω γιόρτασαν σήμερα Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου οι Πυροσβέστες της Φθιώτιδας.

Το πρωί στο Μητροπολιτικό ναό της  πόλης και παρουσία της  τοπικής πυροσβεστικής ηγεσίας τελέστηκε επίσημη δοξολογία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Φθιώτιδας Συμεών.

Σε  μήνυμα του εξάλλου ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Λαμίας Ανδρέας Μωράτης εύχεται Χρόνια Πολλά στο Πυροσβεστικό Σώμα.

 Σήμερα 17η Δεκεμβρίου τιμούμαι με θρησκευτική ευλάβεια και κατάνυξη τους Άγιους Προστάτες του Πυροσβεστικού Σώματος, Αγίους Τρείς Παίδες εν Καμίνω.

Οι Άγιοι Τρεις Παίδες εν Καμίνω , ο Ανανίας, ο Αζαρίας και ο Μισαήλ, κατάγονταν από βασιλικό γένος και ζούσαν στα Ιεροσόλυμα.

Όταν η πόλη τους κυριεύτηκε από τον βασιλιά των Βαβυλωνίων, Ναβουχοδονόσορ , σύρθηκαν αιχμάλωτοι στη Βαβυλώνα μαζί με τον φίλο τους Δανιήλ, τον μετέπειτα προφήτη και αρνούμενοι τότε να προσκυνήσουν τη χρυσή εικόνα του Βασιλιά Ναβουχοδονόσωρ, αυτός διέταξε να τους ρίξουν σ’ ένα πυρακτωμένο καμίνι.

Τότε εμφανίστηκε άγγελος Κυρίου και τους προστάτευσε από την φωτιά , απλώνοντας πάνω τους τις φτερούγες του. Έκπληκτος ο Ναβουχοδονόσωρ από το θαύμα που συντελέστηκε , τους χάρισε τη ζωή.

Οι Τρεις Παίδες εν Καμίνω , είναι οι προστάτες Άγιοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ελλάδας και Κύπρου.

Με το Π.Δ. 1186/1981 οι Άγιοι Τρείς Παίδες αναγνωρίζονται ως προστάτες Άγιοι του Πυροσβεστικού Σώματος και καθιερώνεται η 17η Δεκεμβρίου, ως η επίσημη ημέρα εορτασμού του Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ αργότερα με το Π.Δ. 329/ 1993, η 17η Δεκεμβρίου καθιερώνεται ως επίσημη Αργία για το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος.

Στη μακρόχρονη πορεία προσφοράς του , το Πυροσβεστικό Σώμα , σε κάθε περίπτωση αντιμετώπισης επικίνδυνου συμβάντος πυρκαγιάς , πέρα από το φιλότιμο του Έλληνα Πυροσβέστη έχει υπό την σκέπη του και ένα χέρι Θείας Προστασίας στην δύσκολη αναμέτρηση με τις φλόγες των πυρκαγιών και το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος βρήκε στα πρόσωπα των «Αγίων Τριών Παίδων των εν τη Καμινω βληθέντων» , τους ακοίμητους προστάτες του , οι οποίοι μεσιτεύουν διαρκώς στον Ύψιστο για την προστασία τους.

«Προστάται θερμοί, πυροσβεστών υπάρχοντες, ω Παίδες Θεού και θείοι αντιλήπτορες, πυροσβεστών επαρήγεις αεί τω σώματι, και δύναμιν και θάρρος αεί τούτοις παρέχεις, ορμωσι πρός την σβέσιν πυρκαϊών, μη ελλείπητε Άγιοι ότι υμάς αντιλήπτηρας και θερμούς, εν παντί έχομεν φύλακας».

Χρόνια πολλά σε όλους

Χρόνια πολλά στο Πυροσβεστικό Σώμα

Λαμία: Οι Πυροσβέστες γιόρτασαν τους Προστάτες τους (Φωτό)

ilamia.gr