Σεισμός στον Κορινθιακό Κόλπο – Έγινε αισθητός στην Αττική.

Ο σεισμός ήταν αρκετά επιφανειακός και γι’ αυτό, αν και όχι ιδιαίτερα μεγάλος, έγινε αισθητός σε μεγάλη απόσταση

Σεισμική δόνηση  το απόγευμα της Κυριακής 26 Δεκεμβρίου στον Κορινθιακό Κόλπο και έγινε αισθητή στην Αττική.

Σύμφωνα με την αρχική εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, πρόκειται για σεισμό 3,9 Ρίχτερ που σημειώθηκε 27 χλμ νότια – νοτιοδυτικά της Θήβας και το εστιακό του βάθος υπολογίστηκε σε 5 χλμ.

Ωστόσο, στον αναθεωρημένο υπολογισμό ο σεισμός υπολογίστηκε στα 4 Ρίχτερ και ως επίκεντρο ανακοινώθηκε 27χλμ βορειοανατολικά της Κορίνθου, με εστιακό βάθος στα 16,7χλμ.

Πάντως, το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται στο ανατολικό κομμάτι του Κορινθιακού Κόλπου, κάτι που προκαλεί προβληματισμό σε σχέση με το ρήγμα των Αλκυoνίδων.

Το γεγονός ότι ο σεισμός σημειώθηκε στο συγκεκριμένο σημείο, σε απόσταση 53 χλμ. δυτικά βορειοδυτικά των Αθηνών, εξηγεί και το γεγονός γιατί έγινε αισθητός σε κάποιες περιοχές της Αττικής.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς και ζημιές.

Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι

Ο καθηγητής Σεισμολογίας, Γεράσιμος Παπαδόπουλος, μιλώντας στο Newsbomb.gr, εκτίμησε ότι «ο σεισμός στον θαλάσσιο χώρο ανάμεσα στην Κρήτη και την Κάσο, είναι δόνηση συνηθισμένου μεγέθους και εντάσσεται στο ελληνικό σεισμικό τόξο», σημειώνοντας ότι «ακόμα κι αν συνεχιστεί η σεισμική δραστηριότητα, δεν εμπνέει λόγο ανησυχίας».

Αναφερόμενος στον σεισμό στον Κορινθιακό, ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι «προς το παρόν δεν προβληματιζόμαστε», εκτιμώντας ότι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής «μια επιμονή με συνεχόμενες δονήσεις».

Σεισμός στον Κορινθιακό Κόλπο - Έγινε αισθητός στην Αττική

Πηγη: CNN.gr