Επτά νεκροί και 3 αγνοούμενοι μετά από αποκόλληση βράχου- Έπεσε πάνω σε σκάφη.

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εννέα τραυματίστηκαν όταν κατέρρευσε μεγάλο μέρος ενός βράχου, από καταρράκτη …στην Βραζιλία.

Το κομμάτι του βράχου αποκολλήθηκε και έπεσε πάνω σε μηχανοκίνητα σκάφη σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία.

Από την πτώση του βράχου υψώθηκε ένα τεράστιο κύμα πάνω από τη λίμνη στο Capitolio, στην πολιτεία του Minas Gerais.

Βίντεο που αναρτήθηκαν στα social media δείχνουν τουρίστες να φωνάζουν καθώς ο βράχος αποκολλάται και πέφτει διαλύοντας δύο βάρκες.

Οι αρχές δήλωσαν ότι τρεις άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται. Δύτες συνεχίζουν τις έρευνες ενώ πολλοί τραυματίες έφεραν κατάγματα.

Ένας νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση με τραύματα στο κεφάλι και στο πρόσωπο.

Περίπου 23 άλλοι νοσηλεύονται με ελαφρά τραύματα. Στην περιοχή υπάρχουν έντονες βροχοπτώσεις εδώ και δύο εβδομάδες, οι οποίες θα μπορούσαν να έχουν προκαλέσει αλλοίωση στην επιφάνεια του βράχου.

Ο Βραζιλιάνος πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρου, που μοιράστηκε κάποια από τα βίντεο του δυστυχήματος μέσω των λογαριασμών του στα social media, εξήρε τις προσπάθειες του Πολεμικού Ναυτικού, το οποίο, από τη στιγμή που «έγινε η ατυχής καταστροφή», έσπευσε επιτόπου, «διέσωσε θύματα και διακόμισε τραυματίες» σε νοσοκομεία, όπως ανέφερε.

 

Στην περιοχή σημειώθηκαν σφοδρές βροχοπτώσεις τις τελευταίες δύο εβδομάδες, κάτι που ενδέχεται να προκάλεσε την αποκόλληση του τμήματος του φαραγγιού. Επίσης χθες Σάββατο, τάφρος υπερχείλισε σε μεταλλείο σιδήρου 300 χιλιόμετρα ανατολικότερα, με αποτέλεσμα να κοπεί στα δύο εθνική οδός.

Πηγη:reportaznet.gr