Ο καιρός καλυτέρεψε μέσα στο Σαββατοκύριακο που διανύουμε, αλλά από τα μέσα της εβδομάδας που μπαίνουμε και το επόμενο Σάββατο και Κυριακή θα έχουμε νέα ψυχρή εισβολή.

Μάλιστα, ο Γιάννης Καλλιάνος κάνει λόγο για κακοκαιρία «εξπρές» την Τετάρτη. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με δηλώσεις του μετεωρολόγου στο newsit.gr, η πρώτη ψυχρή εισβολή την Τετάρτη θα ρίξει αρκετά τη θερμοκρασία, κυρίως στην ανατολική Ελλάδα.

«Σε καμία περιοχή της Βόρειας Ελλάδας δεν θα ξεπεράσει η θερμοκρασία τους 6 βαθμούς Κελσίου. Στην δυτική Πελοπόννησο και στο Ιόνιο ίσως έχουμε 12 βαθμούς. Αυτή η ψυχρή εισβολή δεν θα συνοδεύεται από ιδιαίτερα ισχυρούς ανέμους. Θα έχουμε έως 6 με 7 μποφόρ βοριάδες στα πελάγη. Και δεν θα συνοδεύεται και από χιονοπτώσεις. Τοπικές χιονοπτώσεις θα έχουμε σε περιοχές της Εύβοιας, της ανατολικής Στερεάς Ελλάδας, στις ορεινά τμήματα των Κυκλάδων και της Κρήτης», αναφέρει ο Γιάννης Καλλιάνος.

Πώς θα είναι ο καιρός στην Αττική

Στην Αττική, την Τετάρτη, η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 8 βαθμούς Κελσίου. Υπάρχει ένα ενδεχόμενο για λίγη ώρα να χιονίσει ακόμα και στην Αττική, σε περιοχές πάνω από τα 300 με 350 μέτρα υψόμετρο, δηλαδή σε Άνοιξη, Διόνυσο, Πεντέλη, Εκάλη, Βίλια, Ιπποκράτειο Πολιτεία και οριακά σε Θρακομακεδόνες, ενώ μικρή είναι πιθανότητα να χιονίσει μέσα στην Κηφισιά.

Τι θα γίνει το Σαββατοκύριακο

Αν και είναι ακόμα πολύ νωρίς και ο Γιάννης Καλλιάνος το λέει με επιφύλαξη, αυτό που παρουσιάζει ενδιαφέρον είναι η ψυχρή εισβολή που φαίνεται ότι θα έρθει από το ερχόμενο Σάββατο 22 Ιανουαρίου. Ωστόσο, αυτό που δεν έχει ξεκαθαρίσει είναι η πορεία αυτής της ψυχρής εισβολής.

Όπως εξηγεί ο Γιάννης Καλλιάνος: «Με τα στοιχεία που έχουμε έως τώρα θα είναι πολύ πιο έντονη από αυτή της Τετάρτης και πολύ πιο έντονη από αυτή που μας πέρασε την προηγούμενη εβδομάδα. Θα είναι αρκετά ισχυρή αυτή η ψυχρή εισβολή η οποία θα κατεβάσει τις χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα. Φαίνεται ότι εκτός από το τσουχτερό κρύο θα έχουμε χιόνια τα οποία αρχικά θα επηρεάσουν την βόρεια Ελλάδα και εν συνεχεία τις κεντρικές και νότιες περιοχές.

Συγκεκριμένα φαίνεται ότι από την Παρασκευή έως την Κυριακή η ψυχρή εισβολή Θα επηρεάσει την βόρεια Ελλάδα και από την Κυριακή και Δευτέρα θα μεταφερθεί και στα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας. Φαίνεται ότι θα υπάρχει υγρασία και αυτή η υγρασία μπορεί να μετατραπεί σε χιονόπτωση ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα, ακόμα και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας».

Πώς θα είναι ο καιρός αύριο Δευτέρα

Σύμφωνα με το Meteo, αύριο θα έχουμε βροχές κυρίως στα Δυτικά και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο. Τοπικές νεφώσεις στην υπόλοιπη χώρα. Άνεμοι δυτικών διευθύνσεων με εντάσεις έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο. Ομίχλες και παγετός τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες.

Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022 στα νησιά του Ιονίου και στα δυτικά ηπειρωτικά αναμένεται βροχές κατά περιόδους. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία στις Κυκλάδες, στην Κρήτη, στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου θα αυξηθούν δίνοντας τοπικές βροχές και πιθανόν στα Δωδεκάνησα καταιγίδες. Τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες, ενώ στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός που τοπικά στα βόρεια θα είναι ισχυρός.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από -9 έως 9 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -6 έως 12, στην Ήπειρο από -2 έως 14 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -5 έως14, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -2 έως 15, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 14 βαθμούς, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από -2 έως 11 βαθμούς, και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 2 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο

Στο Αιγαίο θα πνέουν νοτιοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ και τοπικά στα νότια πελάγη 6 μποφόρ, αλλά μετά το μεσημέρι θα στραφούν παντού σε δυτικούς με εντάσεις έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν άνεμοι δυτικών διευθύνσεων με εντάσεις έως 5 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά σε βορειοδυτικούς και ενισχυόμενοι στα 6 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις και περιορισμένη τοπικά ορατότητα τη νύχτα και νωρίς το πρωί Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί με εντάσεις 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 13 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι περιορισμένη και ενδέχεται να σχηματιστεί ομίχλη Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 0 έως 11 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερες.

in.gr