Πιθανό εμπρησμό ερευνά η Πυροσβεστική για τη φωτιά στον Μάραθο – Στάχτη έγιναν 30 στρέμματα.

Τριάντα στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης έκανε στάχτη η φωτιά, που ξέσπασε χθες το απόγευμα σε δυσπρόσιτη ορεινή περιοχή, κοντά στο χωριό Μάραθος του δήμου Μαλεβιζίου.

Τα αίτιά της παραμένουν άγνωστα και διερευνώνται από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής, ωστόσο, από τα πρώτα στοιχεία φαίνεται να προκύπτουν ενδείξεις για εμπρηστική ενέργεια.

Η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 6 το απόγευμα, ωστόσο στην περιοχή έπνεαν ισχυροί βόρειοι άνεμοι, που ευνόησαν να πάρει διαστάσεις, ενώ δυσχέραναν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.
Στο σημείο επιχείρησαν 10 πυροσβεστικά οχήματα με 24 υπαλλήλους, καθώς και υδροφόρα του δήμου, που κατάφεραν να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο τις φλόγες, ως τις 9 το βράδυ.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο διοικητής των Π.Υ. Ηρακλείου Γιώργος Τσικαλάς, υπάρχουν ενδείξεις, που συνηγορούν στην εμπρηστική ενέργεια, παρότι πόρισμα θα υπάρξει μετά την ολοκλήρωση της έρευνας, που διενεργείται από την Πυροσβεστική. Ο ίδιος τόνισε, ότι παρά τις βροχοπτώσεις, πυρκαγιές έχουμε και τον χειμώνα. Γι’ αυτό συνέστησε ιδιαίτερη προσοχή στους πολίτες, που προχωρούν σε καύση υπολειμμάτων από το κλάδεμα, οι οποίοι θα πρέπει να βεβαιώνονται ότι, μετά την ολοκλήρωσή της, η φωτιά έχει σβήσει πλήρως. Πιθανό εμπρησμό ερευνά η Πυροσβεστική για τη φωτιά στον Μάραθο – Στάχτη έγιναν 30 στρέμματα

Πηγη:ertnews.gr