Τεράστια προβλήματα στους δρόμους της Αθήνας από την κακοκαιρία – Ταλαιπωρία για τους οδηγούς σε Κηφισό, Μεσογείων, Κατεχάκη και Αττική Οδό.

Δεν είναι μόνο η Εθνική Οδός Αθηνών – Λαμίας που έχει κοπεί στα δύο εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης. Ακόμα και μέσα στην πρωτεύουσα οι δρόμοι είναι γεμάτοι χιόνι, με τους οδηγούς να είναι σε απελπισία.

Λίγο πριν τις 12.00 το μεσημέρι έκλεισε και η λεωφόρος Κατεχάκη, με το χιόνι να εμποδίζει κάθε κίνηση των οχημάτων, ενώ προς τον Καρέα απαιτείται χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Ανάλογη εικόνα και στη λεωφόρο Μεσογείων, με τους οδηγούς να είναι ακινητοποιημένοι για τουλάχιστον μία ώρα από την Αγία Παρασκευή μέχρι τους Αμπελόκηπους.

Οι λεωφόροι Κηφισίας, Μεσογείων, Συγγρού, Κατεχάκη, Λ. Κύμης, Λ. Αμαλίας αλλά και προς Πεντέλη παρέμειναν ανοικτές τις πρώτες ώρες της επέλασης του χιονιά, ωστόσο, φαίνεται πως τα έντονα φαινόμενα θα ταλαιπωρήσουν και όσους κινούνται εντός της πρωτεύουσας.

Όπως τόνισε από το κέντρο Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών ο Κίμων Λογοθέτης, οχήματα χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες, ακινητοποιούνται και δυσκολεύουν τη διέλευση των εκχιονιστικών. «Δεν νοείται όχημα χωρίς αλυσίδες αυτήν τη στιγμή στην Αττική», είπε ο κ. Λογοθέτης.

Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις συνιστά στους πολίτες, οι οποίοι διαμένουν στην Αττική και ιδιαίτερα στα βόρεια προάστια, όπου επικρατεί έντονη χιονόπτωση, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας. Πριν από λίγο ήρθε στους κατοικους μήνυμα μέσω του 112 που προειδοποιεί για πολύ έντονες χιονοπτώσεις από την κακοκαιρία «Ελπίδα». Στην Εθνική Οδό η απαγόρευση επεκτάθηκε και για τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας με συνέπεια να μην εξυπηρετείται ούτε η εσωτερική συγκοινωνία, ενώ την ίδια στιγμή εκατοντάδες αυτοκίνητα παραμένουν εγκλωβισμένα στο εθνικό δίκτυο σε διάφορα σημεία από τα διόδια της Τραγάνας και προς την Αθήνα.