Τη δημιουργία μόνιμης Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον Δήμο Πλατανιά ζητά ο δήμαρχος Γιάννης Μαλανδράκης, με νεότερο έγγραφό του προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο, τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο Στέφανο Κολοκούρη, το οποίο κοινοποιεί στους Βουλευτές του Νομού, τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκο Καλογερή, τον περιφερειακό διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κρήτης Δημοσθένη Μπουντουράκη και τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων Γιώργο Μαρκουλάκη.

Ο κ. Μαλανδράκης επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι «ο Δήμος Πλατανιά είναι ο μεγαλύτερος σε έκταση Δήμος του Νομού Χανίων, από τους μεγαλύτερους της χώρας, ενώ απαρτίζεται από  128 οικισμούς. Επίσης, στην έκτασή του, υπάρχουν χιλιάδες εκτάρια καλλιεργειών και δασικών εκτάσεων, σε ορεινά και ημιορεινά εδάφη, ενώ κατά την εκτεταμένη τουριστική περίοδο υποδέχεται δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες σε καθημερινή βάση».

Ο Δήμαρχος Πλατανιά τονίζει ότι «θεωρείται επιβεβλημένο», όπως έχει αναφέρει και σε παλαιότερα αιτήματά του, «η δημιουργία μόνιμης Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον Δήμο Πλατανιά, προκειμένου να καλυφθούν με τον καλύτερο δυνατό και άμεσο τρόπο οι ανάγκες πυρόσβεσης, όταν αυτές απαιτούνται, καθώς και η άμεση παρέμβαση σε συμβάντα θεομηνιών, όπως ανεδείχθη από τα πλημμυρικά φαινόμενα του παρελθόντος».

Καταλήγοντας, ο Δήμαρχος επισημαίνει ότι «η στέγαση της παραπάνω Υπηρεσίας  θα γίνει σε κτιριακή υποδομή του Δήμου», παρακαλώντας να γίνει δεκτό το αίτημά του και να συσταθεί δομή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με δεδομένο ότι είναι «ο μοναδικός Δήμος σε επίπεδο Νομού, που δεν διαθέτει  τέτοια Δομή».

hania.news