Πάρνηθα: Έβαλε φωτιά για να ζεσταθεί στο χιονισμένο δάσος!

Με ένα απίστευτο περιστατικό ήρθαν αντιμέτωπα τα συνεργεία του Δήμου Φυλής κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εκχιονισμού στην περιοχή και πιο συγκεκριμένα στους πρόποδες της δυτικής Πάρνηθας.

Επισκέπτης που βρέθηκε στο σημείο είχε ανάψει φωτιά για να ζεσταθεί η πολυμελής -με μικρά παιδιά- οικογένειά του, κάτω από τα πεύκα, με άμεσο κίνδυνο την πρόκληση πυρκαγιάς.

Στο σημείο έσπευσαν αμέσως οι αρμόδιοι του δήμου, μαζί με τον δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού, καταφέρνοντας να σβήσουν άμεσα τη φωτιά και κάνοντας αυστηρή σύσταση προς το συγκεκριμένο άτομο για την κίνησή του αυτή.

Αξίζει να σημειωθεί, εξάλλου, ότι λίγο πιο πάνω, με τη συνδρομή αστυνομικών δυνάμεων μετά και την τελευταία ταβέρνα της Χασιάς (σημείο “Φαράγγι” προς τη Μονή Κλειστών), η κυκλοφορία των αυτοκινήτων απαγορεύεται για όσες ημέρες κρατήσει ακόμα η κακοκαιρία, προκειμένου να αποκλειστούν τα φαινόμενα εγκλωβισμών ή ατυχημάτων λόγω του ισχυρού παγετού.

«Απευθύνουμε έκκληση στους επισκέπτες της Πάρνηθας και σε εκείνους που αγαπούν το χιόνι και ανηφορίζουν για ξέγνοιαστες στιγμές, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τόσο για την προσωπική τους προστασία και ακεραιότητα, όσο και για για τον πολύτιμο δασικό πλούτο του Εθνικού Δρυμού της Πάρνηθας», τονίζει ο δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, με αφορμή το απίστευτο αυτό περιστατικό.

Πάρνηθα: Έβαλε φωτιά για να ζεσταθεί στο χιονισμένο δάσος!

Πάρνηθα: Έβαλε φωτιά για να ζεσταθεί στο χιονισμένο δάσος!Πάρνηθα: Έβαλε φωτιά για να ζεσταθεί στο χιονισμένο δάσος!

Πηγη: attica24.gr