Κείμενο γραμμένο από έναν πολίτη.

Παρακολουθώντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια κυρίως από την έναρξη της πανδημίας έως σήμερα, δημιουργούνται στον κάθε ένα από εμάς πάμπολλα ερωτηματικά.

Βλέπουμε το κράτος να προσλαμβάνει κόσμο για την αντιμετώπιση των παραπάνω προβλημάτων και μετά να τους απολύει, ενώ παράλληλα να πραγματοποιεί αλλεπάλληλες προσλήψεις, σε λιγότερο σημαντικές θέσεις, σπαταλώντας σημαντικά κονδύλια τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν προς καλυτέρευση της καθημερινότητάς μας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι εκείνο των υγειονομικών, όπου, αν και η χώρα και ο κάθε πολίτης τους έχει ανάγκη, το κράτος αποφάσισε να διακόψει τη σύμβαση μαζί τους γιατι δεν υπήρχαν κονδύλια!

Το καλοκαίρι που μας πέρασε, καθώς και το καλοκαίρι που θα έρθει ήταν και θα είναι από τα πιο δύσκολα, αφού η κλιματική αλλαγή βρίσκεται πλέον στο προσκήνιο και παίζει ενεργά τον ρόλο της.

Τον Αύγουστο του 2021 και για ενάμιση μήνα συνεχόμενα, βλέπαμε τους πυροσβέστες να μάχονται καθημερινά με τις φλόγες, τονίζοντας παράλληλα την έλλειψη προσωπικού που υπάρχει, όταν βλέπαμε αστυνομικούς να ρίχνονται και οι ίδιοι στη μάχη με τις φλόγες, αναλαμβάνοντας ρόλο πυροσβέστη.

Θυμόμαστε βέβαια και την διαμαρτυρία που έκαναν αυτοί οι πυροσβέστες όταν πλέον οι φωτιές είχαν σταματήσει, που ζητούσαν την ενίσχυση του πυροσβεστικού σώματος.

Αντί για ενίσχυση, έλαβαν χημικά, νερό και καπνογόνα προς διάλυση της διαμαρτυρίας, ακόμα και όταν φώναζαν ότι οι ανάγκες δεν είναι μόνο εποχικές και η κλιματική αλλαγή δεν αφορά μόνο το καλοκαίρι.

Αν και προφητικό το μήνυμα που θέλανε να περάσουν, το κράτος δεν έκανε σχεδόν καμία ενέργεια προκειμένου να διασφαλιστεί επαρκής αριθμός εκπαιδευμένων προς τις φυσικές καταστροφές ατόμων, εκτός βέβαια από το να προσλάβει ιδιωτική εταιρία με 4Χ4 εκχιονιστικά οχήματα, τα οποία παρεμπιπτόντως, δεν εμφανίστηκαν πουθενά ώστε να δικαιολογήσουν τα χρήματα της σύμβασης που εισέπραξαν, ενώ αντίθετα τα είδαμε σταθμευμένα στους χώρους όπου φυλάσσονται, με σηκωμένους μάλιστα τους υαλοκαθαριστήρες για να μην παγώσουν στο παρμπρίζ !

Για ακόμη μια φορά, εν μέσω καταχείμωνου, είδαμε στρατιώτες να φτυαρίζουν χιόνια στην Αττική οδό, αστυνομικούς να απεγκλωβίζουν άτομα από τα αυτοκίνητά τους και κάπου μέσα στο χαμό, μερικούς πυροσβέστες να προσπαθούν με νύχια και με δόντια ώστε να διασφαλιστεί η ακεραιότητα και του τελευταίου πολίτη.

Αναρωτιέται κανείς πως γίνεται το ένα επάγγελμα να επεμβαίνει στο άλλο ;

Ύστερα από όλα αυτά, μένει να δούμε πυροσβέστες να συλλαμβάνουν κακοποιούς, υγειονομικούς να σβήνουν φωτιές, ή ακόμα και στρατιώτες να αναλαμβάνουν χρέη υγειονομικών (!!!)

Αναμφισβήτητα έχει γίνει ένα επαγγελματικό αλαλούμ κι αυτό γιατί το κράτος αρνείται να εκπληρώσει ορθά τις υποχρεώσεις του απέναντι στους πολίτες. Και μιλάω για άρνηση, γιατί αν πραγματικά ήθελε να προσφέρει το εκατό τοις εκατό των δυνάμεών του, θα φρόντιζε ώστε ο καθένας να είναι στην θέση που του αναλογεί και το κάθε σώμα ξεχωριστά να έχει εκπαιδευμένα άτομα αποκλειστικά και μόνο για τον σκοπό που έχει αναλάβει και να μην γίνεται σπατάλη χρήματος δεξιά κι αριστερά.

Πρέπει επιτέλους το κράτος να κοιτάξει σοβαρά την ζωή των πολιτών και να αναλάβει τις ευθύνες του προς όλες τις κατευθύνσεις.

Η ζωές μας δεν είναι παιχνίδι κανενός!

” Ένας Πολίτης “

Πηγή: Εποχικοί Πυροσβέστες