Κρήτη: Αλλαγές στην Διοίκηση της Πυροσβεστικής. Κρήτη: Αλλαγές στην Διοίκηση της ΠυροσβεστικήςΗ συνεδρίαση  του Ανώτατου Συμβούλιου του Πυροσβεστικού Σώματος την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου σηματοδότησε την έναρξη των κρίσεων των αξιωματικών του Σώματος και σε ότι αφορά στην Κρήτη η πρώτη επίσημη ανακοίνωση ήταν για τον έως τώρα Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του νησιού Δημοσθένη Μπουντουράκη, ο οποίος προήχθη σε Υποστράτηγο.

Εν αναμονή της συνολικής επίσημης ανακοίνωσης του Πυροσβεστικού Σώματος για τις κρίσεις και τις τοποθετήσεις, οι πληροφορίες αναφέρουν τα εξής:

Ο Υποστράτηγος πλέον Δημοσθένης Μπουντουράκης «μετακομίζει» στην Σάμο και αναλαμβάνει καθήκοντα Συντονιστή Επιχειρήσεων Πυροσβεστικού Σώματος Βορείου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης.

Την θέση του Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης αναλαμβάνει ο έως τώρα Διοικητής της Π.Υ. Ηρακλείου, Αρχιπύραρχος Γιώργος Τσικαλάς, ενώ δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό ποιος τοποθετείται ως Διοικητής  Π.Υ. Ηρακλείου

Στα Χανιά ο ως τώρα Διοικητής Γιώργος Μαρκουλάκης προήχθη σε Αρχιπύραρχο και – σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες – αναλαμβάνει καθήκοντα στο  Αρχηγείο του Σώματος στην Αθήνα. Στην θέση του, Διοικητής  Π.Υ. Χανίων τοποθετείται ο Πύραρχος Ξενοφών Τσιλιμιγκάκης, ο οποίος ήταν διοικητής στην Π.Υ. Βρυσών.

Στο Ρέθυμνο, νέος Διοικητής Π.Υ. αναλαμβάνει ο Πύραρχος Αντώνης Πρωτοπαπαδάκης, ο οποίος ήταν διοικητής στον Α’ Π.Σ. Χανίων.

Τέλος στο Λασίθι, διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσίών τοποθετήθηκε ο Πύραρχος Κωνσταντίνος Γεροδήμος ο οποίος ήταν διοικητής της Π.Υ. Αγίου Νικολάου.

Πηγη:cna.gr