Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Τρίτης στην Πυροσβεστική Υπηρεσία μετά από ενημέρωση που υπήρξε μέσω του Ευρωπαϊκού Αριθμού Έκτακτης Ανάγκης “112”. Μια υπήκοος Γερμανίας έμεινε στο δρόμο που οδηγεί στο φαράγγι μέσα στη νύχτα, όταν το βαν που οδηγούσε κόλλησε στη λάσπη. Παρά τις προσπάθειές της να ανέβει στον πλακόστρωτο δρόμο μπροστά της δεν τα κατάφερε και κάλεσε σε βοήθεια.

Από εκείνη τη στιγμή δυνάμεις από τα Πυροσβεστικά Κλιμάκια Κρεστένων και Κυπαρισσίας κινητοποιήθηκαν προς την περιοχή, αναζήτησαν την άτυχη γυναίκα. Μέσω των συντεταγμένων που έδωσε το “112” κατάφεραν οι δυνάμεις να φτάσουν στο δύσβατο σημείο που είχε κολλήσει το όχημα δίπλα στο ποτάμι.

Η κυκλοφορία στην περιοχή γίνεται φέτος το χειμώνα με δυσκολία καθώς ο δρόμος που οδηγεί από τα Πλατάνια Μεσσηνίας έως τη Νέδα έχει αποκοπεί περίπου ένα χιλιόμετρο πριν τους καταρράκτες. Επίσης από την πλευρά της Ηλείας, έχει αποκοπεί η κυκλοφορία λόγω κατολίσθησης λίγο πριν την πέτρινη γέφυρα όπου είχε εγκλωβιστεί η γυναίκα.

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και ασφάλεια, με την άψογη συνεργασία των Πυροσβεστικών Κλιμακίων Κρέστενας και Κυπαρισσίας υπό δύσκολες συνθήκες μέσα στη νύχτα. Σε αυτή συμμετείχαν δύο οχήματα με τέσσερις πυροσβέστες καθώς και ο Εθελοντής Πολιτικής Προστασίας από τη Ν. Φιγαλεία Θάνος Χουλιάρας.

ilialive.gr