Δύο αγροτοδασικές πυρκαγιές αντιμετώπισαν οι άντρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας το τελευταίο 24ωρο στις περιοχές του Καρλοβάσου και των Bουρλιωτών.

Οι πυρκαγιές εκδηλώθηκαν όσον αφορά την περιοχή του Καρλοβάσου από αμέλεια και μάλιστα από καύσεις Γεωργικών υπολειμμάτων, ενώ για την πυρκαγιά στους βουρλιώτες παραμένουν αδιευκρίνιστα τα αίτια, τα οποία εξετάζει το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Να σημειώσουμε, ότι όσον αφορά τις πυρκαγιές, που εκδηλώθηκαν από αμέλεια επεβλήθησαν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα, ενώ διερευνώνται τα αίτια και ίσως οι υπαίτιοι για την πυρκαγιά στους Βουρλιώτες.

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς πήραν μέρος όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις, αλλά και τα εθελοντικά κλιμάκια, λόγω του ότι στα σημεία έπνεαν ισχυροί άνεμοι εντάσεως μέχρι και 7 μποφόρ, που θα μπορούσαν πολύ γρήγορα να προκαλέσουν την εξάπλωση της πυρκαγιάς.

Να υπενθυμίσουμε ότι η πυροσβεστική υπηρεσία ενημερώνει, ότι απαγορεύονται οι πυρκαγιές, όταν πνέουν ισχυροί άνεμοι, ενώ επιτρέπονται κατ’ εξαίρεση, σε περίπτωση που δεν υπάρχουν έντονα καιρικά φαινόμενα.

Δύο αγροτοδασικές πυρκαγιές έσβησαν άμεσα στην Σάμο

πηγή:ertnews.gr